FEST Travel'dan 30'uncu Yıl Şöleni

30'uncu Yılda 30 etkinlik kapsamında ilk etkinlik olan “Avrupa Yakası Kadın Eserleri”, Adım Adım İstanbul Gezileri kapsamında gerçekleştirildi. Gezginlere, gezi lideri İlknur Akman Erk tarafından, İstanbul’da “Kadın Eserleri” dolaştırıldı. İstanbul’un Avrupa Yakası’ndaki en güzel mimari yapılar ve ilginç öyküleri anlatıldı.

31/12/2019 23:40
FEST Travel'dan 30'uncu Yıl Şöleni

Sanat Tarihçisi Hayri Fehmi Yılmaz ise; yıkanma ihtiyacının çok ötesinde güçlü mimari gelenekler taşıyan, teknoloji ve keyifli zaman geçirme arzusunun şekillendirdiği yapılar olarak tanımlanan “İstanbul Hamamları” sunumu gerçekleştirdi. Günün üçüncü etkinliği ise yine Sanat Tarihçisi Hayri Fehmi Yılmaz, modern çağın yeni yaşam biçimleri karşısında hızla yok olan zengin konut geleneğini farklı yönlerini ele alan “Osmanlı Evleri ve Yaşam” sunumu oldu.

İlk günün en son etkinliği Faruk Pekin ile “Şamanizm” sunumuydu. Bu sunumda Faruk Pekin,  Şamanizm ne değildir? Dünyada Şamanizm, Türklerde Şamanlık, Kamlık… Günümüz Türkiye’sinde Şamanlığın izleri konularında katılımcılara bilgi verdi. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.