Fatih'teki o otel yıkılıyor

Fatih Sultanahmet’te tarihi sur kalıntılarının ve tarihi çeşmenin üzerinde bulunan 5 katlı otel ve 4 katlı pansiyon yıkılıyor.

14/02/2020 18:30
Fatih'teki o otel yıkılıyor

Fatih'te tarihi sur kalıntılarının ve tarihi çeşmenin üzerinde yer alan 5 katlı oteli ile 4 katlı pansiyonun yıkımına başlandı. Hürriyet'te yer alan habere göre; tarihi surun Cankurtaran Mahallesi'nde yer alan uzantısı ve sura bağlı tarihi çeşmenin üstünde 1960'lı yıllarda inşa edildiği ortaya çıkan 5 katlı otelin hemen yanında bulunan 4 katlı pansiyon, tarihi sura ve çeşmeye zarar verdiği gerekçe gösterilerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca kamulaştırıldı.

Bakanlık tarafından verilen talimatla dün Fatih Belediyesi tarafından da yıkıma başlanmıştı. Yıkım, tarihi sura ve çeşmeye zarar vermemesi için binaların her katının tavanına açılan deliklerden iç tarafına doğru yapılıyor. Yıkım çalışmalarında binaların camları çıkarıldı ve yangın merpeni söküldü.

Fatih Belediyesi'nden açıklama

Ayrıca iki binanın en üst katları yıkılıp eşit seviyesi eşitlendi. Yıkım sonrasında, tarihi yapıya zarar vermeden zemininde toplanan molozların kaldırılması planlanıyor. Yıkım tamamlandıktan sonra da tarihi surun uzantısının ve çeşmenin bakım çalışmalarına başlanacak.

İki bina hakkında Fatih Belediyesi Belediye Başkanlığı'nca yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Fatih ilçesi Cankurtaran Mahallesi 70 ada 49 parsel ve 70 ada 79 parselde bulunan riskli yapı statüsünde olan iki bina, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kamulaştırılmıştır. Tarihi çeşme ve duvar üzerine evvelce inşa edilen bu iki yapının Fatih Belediyesi tarafından yıkımına başlanmıştır."

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.