EXPO'nun Türkiye'ye katkısı paha biçilmez

EXPO Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez, “23 Nisan’da açılacak EXPO 2016’yı 8 milyon kişi ziyaret edecek. Organizasyondan 100 Milyon Euro gelir elde edilecek. Bu fuarın Antalya ve Türkiye’ye paha biçilmez bir katkısı olacak”" dedi.

31/12/2019 23:40
EXPO'nun Türkiye'ye katkısı paha biçilmez

Belek Gloria Verde Otel’de düzenlenen toplantıda bilgi veren Suiçmez, “1851 yılından bu yana düzenlenen ve dünyanın en eski organizasyonlarından biri olan Expo, Türkiye’de ilk kez önümüzdeki yıl Antalya’da yapılacak. EXPO 2016, Türkiye’yi dünyaya tanıtacak” diye konuştu. Suiçmez, ‘Çiçek ve Çocuk’ temasıyla 6 ay boyunca açık kalacak fuar alanında inşa edilen yapılar hakkında şu bilgileri verdi:

“Ana salonu 5 bin, toplam kapasitesi 9 bin 500 kişilik Kongre Merkezi, Türkiye’nin ilk Tarım ve Biyoçeşitlilik Müzesi, Çocuk Adası, Çocuk Bilim ve Teknoloji Merkezi, 101.7 metre yükseklikteki EXPO Kulesi, Biyoçeşitlilik Tema Parkuru, 7 coğrafi bölgemizin mimari özelliklerini taşıyan binalara yapılan ve ait oldukları bölgenin mutfağını sunacak olan restoranlar, Yağmur Ormanları Serası, 5 bin ve 800 kişi kapasiteli amfitiyatrolar. Bütün bu yapılar Antalya’nın mevcut potansiyeline ek bir turistik cazibe alanı yaratmaya yönelik planlanmış yapılardır.”

Kemal Sunal çınarı

Türk sinemasının unutulmaz sanatçılarından Kemal Sunal’ın adı, EXPO 2016 Antalya sergi alanında ölümsüzleşti. Eşi Gül Sunal ve oğlu Ali Sunal, sergi alanına Kemal Sunal için çınar ağacı dikti. Gül Sunal, “EXPO’da ailece yer almak yine Kemal’in kanatları altında, kelimelerle tarif edilecek bir duygu değil” dedi. Ali Sunal da, “Kemal Sunal’ın çok sevdiği çınar ağacına adının verilmesi bizi duygulandırdı. Onun vesilesiyle bizim de çınar ağacımız oldu” diye konuştu. (Milliyet)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.