Etstur hedef büyüttü...

3 Aralık'ta tarihinde erken rezervasyon dönemini başlatan Etstur, erken rezervasyonda çıtayı yükseltti. Yeni hedef 2013’de 260 bin kişiye avantajlı koşullarda tatil imkanı sağlamak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Etstur hedef büyüttü...

20. yılını geride bırakan Etstur, 2013’ü, lideri olduğu Türk turizm sektörü için geliştirdiği yenilikçi ürün ve hizmetleri ile karşılıyor. Erken rezervasyon dönemiyle sektöre yeni bir soluk getiren sistemin ilk uygulayıcısı olan Etstur, bini aşkın otel ve yurt dışında 60 destinasyonu kapsayan yüzlerce tur paketiyle, bu yıl da misafirlerine farklı deneyimleri, avantajlı koşullarda sunarak, ekonomiye dinamizm kazandırmaya devam edecek.

Erken rezervasyonda da hedef büyüten Etstur, bu yıl 260 bin kişiye erken rezervasyon ile avantajlı koşullarda tatil imkanı sunarken, kampanya alanını da genişletti. Kampanyaya bu yıl ilk kez Kıbrıs Otelleri  ve  Cruise Turlarını da  dahil etti.

Etstur’un 2013 yılı hedef, plan ve yatırımları ile ilgili düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, “03 Aralık 2012 tarihinde başlayan erken rezervasyon kampanyamız Nisan ayının sonuna kadar devam edecek. Misafirlerimizin taleplerine göre erken rezervasyon dönemimizi Mayıs ayının son haftasına kadar uzatabiliriz. Konuklarımızın, fiyat avantajından maksimum düzeyde yararlanabilmesi için ilk günler oldukça ideal. Erken rezervasyon kampanyamız %40’a varan indirimle başlarken her ay %5’lik oranda azalarak devam edecek. Tatil rezervasyonlarını yaptırmak için fırsat dönemi uzun ve fiyatlar çok avantajlı” dedi.

Ersoy, “Etstur olarak ilk uygulamasına 2003’te başladığımız erken rezervasyon sisteminin toplam içindeki payı yüzde 12 iken bugün bu oran yüzde 47’ye ulaşmıştır. Sistemin Avrupa ortalaması ise yüzde 65 seviyelerindedir” şeklinde konuşmasına devam etti. 

Erken Tatil Planları, Erken Rezervasyon Sigortası Güvencesinde...
 
Mehmet Ersoy, “Kurumsallaşmanın geliştiği Batılı ülkelerde çalışanlar izinlerini 1 yıl önceden planlayarak çok avantajlı fiyatlarla tatil yaparken, Türkiye’de son dakika yapılan programlar nedeniyle yabancılara göre tatilin maliyeti iki katına çıkmaktadır. Kurumsal firmaların sayısı arttıkça ülkemizde de erken rezervasyon sistemi gelişmesini sürdürecektir” dedi.
 
Ersoy’un verdiği bilgiye göre, erken rezervasyon ile tatili tercih edenler, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Erken Rezervasyon Sigortası’ndan yararlanacaklar. Erken rezervasyon iptaliyle ilgili misafirler son 72 saate kadar bilgi vermeleri halinde rezervasyonlarını koşulsuz iptal etme hakkı kazanır. Erken rezervasyon iptaliyle ilgili teminatlar, Etstur ve Mapfre Genel Sigorta arasında düzenlenen poliçe kapsamında sağlanacak. Poliçe ile sigortalı tur ücret farkı, tur bedelinin sadece yüzde 1’i kadar, 1,000 TL altındaki rezervasyonlarda ise sabit 10 TL olacak.
 
2012 seyahatte rekor yıl oldu, Anadolu’nun seyahatteki payı yükseldi. 2013’de de payı yükselmeye devam edecek...
 
2012’in sektörde tüm zamanların en fazla seyahat edilen dönemi olduğunu ve Avrupa ile kıyaslandığında iç turizmde hızlı bir büyüme yaşandığını vurgulayan Mehmet Ersoy, “Her bölgeyi pazar kabul edersek, İstanbul, Antalya ve İzmir kendi içinde büyümeye devam etmekle birlikte, diğer bölgelerde yaşanan büyüme de sektöre büyük bir değer yarattı” dedi.  
 
Resort turizm bölgeleri olan Antalya, Bodrum, Dalaman ve İzmir havaalanlarına, 14 ilden yapılan direkt ve çapraz uçuşların, hareketliliği Anadolu’ya daha hızlı yaydığına dikkat çeken Ersoy, sözlerine şöyle devam etti: “Anadolu insanının genel Türk turizmi içindeki seyahat payı giderek artıyor. 90’lı yıllarda seyahat edenlerin yüzde 85’ini İstanbul oluştururken, bu oran bugün yüzde 57 seviyesindedir. Anadolu’da seyahat edenlerin sayısı, İstanbul’a oranla daha hızlı artmakta ve halen Anadolu’nun toplam seyahat içindeki payı yüzde 43 oranındadır.”
 
ETSTUR 2. GEMİSİ AEGEAN ODYSSEY İLE GELİYOR...
 
Cruise alanında ilkleri misafirlerine yaşatan Etstur bu sene vizesiz Yunan adaları turlarını Aralık ayının ilk haftasında satışa sunarak misafirlerin talebini erken rezervasyon fırsatlarıyla önceden karşılıyor. Etstur vizesiz cruise turlarına yapılan yatırımlarla Türkiye’deki cruise pazarını, 2013 yılında da büyük oranda arttırmayı hedefliyor.
 
Türk insanının yurtdışı seyahat alışkanlığı son yıllarda yüzde 15’ler seviyesine ulaştığını belirten Mehmet Ersoy, son 20 yıldaki sosyo-ekonomik ve kültürel gelişmeler nedeniyle de Türk halkının artık yılda 2 kez tatil yapabildiğini ifade etti.  2012’de Etstur gemisi ile vizesiz Yunan adalarına  20.000’i aşkın misafire hizmet verdiklerini açıklayan Ersoy, sahip oldukları dünyanın en büyük ve önde gelen  temsilcilikler ile (Costa Cruise, Disney Cruise Line, Carnival Cruise, Norwegian Cruise) cruise turlarına devam ettiklerini,  nehirlerde de (Uniword, Orthodox, A-rosa, Avalon Waterways) birçok firma ile dünyanın değişik bölgelerinde farklı arternatifli cruise turları sunduklarını açıkladı.
 
Mehmet Ersoy “Türkiye cruise pazarındaki  %47’lik paya sahibiz. Türkiye’deki artan cruise pazarına, bu yıl 2.gemimizi dahil ediyoruz. 2013 yılında 2 Etstur gemisiyle hizmet vereceğiz. Vizesiz curise seyahati alanındaki en iyi iki gemiye sahibiz. İki gemimizin seçiminde de Türk misafirlerinin balkonlu kabinlere olan talebini göz önünde bulundurduk. Aegean Paradise 77, Aegean Odyssey 42 balkonlu kabine sahip. Yeni gemimiz Aegean Odyssey, İstanbul çıkışlı 6-7 gecelik Vizesiz Yunan adaları turu yapacaktır. Aegean Paradise gemisi ise İzmir (Çeşme) çıkışlı 3-4 gecelik Vizesiz Yunan adaları turu yapacaktır.
 
Etstur Disneyland Paris’in Partner Acentası Oldu!
 
Sektördeki yeniliklerin öncüsü olan Etstur, Disneyland Paris’in partner acentası oldu. Disneyland  Paris içerisindeki 6 otel ile anlaşarak, misafirlerine minimum 1 gece ile 6 gece arası konaklama+kahvaltı+park giriş bileti  paketi sunuyor.
 
Etstur’ dan Disneyland Paris  20.Yaş Sürprizi...
 
2013’te 20.yaşını kutlayan Disneyland Paris, çocuklu ailelerin yurtdışı seyahatlerinde ilk tercihi olacak. Disneyland Paris 20.yılında, Etstur ile seyahat eden ailelerin 7 yaşına kadar olan çocuklarından ücret talep etmiyor. Disneyland Paris’in en özel yılında Etstur 4 kal 3 öde gibi çeşitli promosyon fırsatları da sunuyor.
 
Türkiye’de erken rezervasyon sisteminin artış hızı...

 

Etstur’un yıllara göre artan yolcu sayısı:

*            2007      350.597

*             2008      363.248

*            2009       401.740

*             2010      472.588

*             2011      533.582

*             2012       602.514

*             2013       700.000

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.