Etstur, erken rezervasyon kampanyasını başlattı

Etstur, erken rezervasyon kampanyasını ilk kez Aralık ayında başlattı. Erken rezervasyonda çıtayı yükselten Etstur, 2012’de 220 bin kişiye avantajlı koşullarda tatil imkanı sunmayı hedefliyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Etstur, erken rezervasyon kampanyasını başlattı
Bu yıl 20. yılını kutlayan Etstur, 2012’yi lideri olduğu Türk turizm sektörü için geliştirdiği yenilikçi ürün ve hizmetleri ile karşılıyor. Sektöre yeni bir soluk getiren erken rezervasyon sisteminin ülkemizde ilk uygulayıcısı olan Etstur, bini aşkın otel ve yurt dışında 60 destinasyonu kapsayan yüzlerce tur paketiyle, bu yıl da misafirlerine farklı deneyimleri, avantajlı koşullarda sunarak ekonomiye dinamizm kazandırmaya devam edecek.

Erken rezervasyonda hedef büyüten Etstur, bu yıl 220 bin kişiye erken rezervasyonun avantajlı koşulları ile tatil imkanı sunacak. Gerçekleştirdiği yatırımlarla bu yıl rekor düzeyde büyüyen Etstur’un hedefi, 2012’de “cruise” yatırımlarını artırarak büyümesini sürdürmek.

2012 yılı hedef ve stratejileri ile Etstur’un plan ve yatırımlarıyla ilgili düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, “Türkiye’de ilk kez erken rezervasyon kampanyasını Aralık ayında başlatıyoruz. 08 Aralık 2011 tarihinde başlayan erken rezervasyon kampanyamız 30 Nisan 2012’ye kadar devam edecek. Misafirlerimizin, fiyat avantajından maksimum düzeyde yararlanabilmesi için ilk günler oldukça ideal. Nisan ayına yaklaştıkça otel konaklama bedelleri yükselecek. Tatil rezervasyonlarını yaptırmak için fırsat dönemi uzun ve fiyatlar çok avantajlı” dedi.

Etstur’dan, erken rezervasyonun 10. yılında bir ilk daha; “indirimler yanıltır, fiyatlar asla.”
Erken rezervasyonun Türkiye’deki 10. yılında Etstur’un sektöre renk katacak yeni bir sistemi daha ilk defa başlattığını söyleyen Mehmet Ersoy, yeni sistemde tatilcilerin yüzde 40-50 gibi indirim oranları yerine, tesise ait direkt indirimli fiyatla karşılaşacaklarını ve böylece kafaları karışmadan, bütçelerine uygun seçim yapabileceklerini belirtti.

Net fiyat uygulaması başladı
Yeni sistemde, net fiyatlarla sektöre girdiklerini vurgulayan Mehmet Ersoy, “Bu sistemde otellerde artık fiyatlar önceden yukarı çekilip sonra indirime gidilemeyecek. Net fiyat uygulamasına geçtik. Tesislerde erken rezervasyon artık indirim oranları ilan edilmeyecek. Böylece tatilciler yanıltılamayacak ve indirimden sonraki net fiyatlar üzerinden otelleri karşılaştırarak seçimlerini yapacaklar. Erken rezervasyon yaptıklarında, otelin indirim yapılmış gerçek fiyatı ile ödemelerini gerçekleştirecekler” dedi.

Türk insanı için seyahatin artık lüks değil bir ihtiyaç olarak algılandığını belirten Ersoy, sözlerine şöyle devam etti: “Gelişen toplum yapısı, bireysel ihtiyaçların karşılanması yönünde bir farklılık gösteriyor. Her sosyo-ekonomik grup için artık çok sayıda farklı seçenek söz konusu. Bu nedenle, misafir kendi bütçesine göre doğru tatili kurgulamak için, erken rezervasyon dönemlerini bekler ve talep eder hale geldi. Ülke olarak ilk uygulamasına 2003’te başladığımız erken rezervasyon sisteminin toplam içindeki payı yüzde 12 iken bugün bu oran yüzde 47’ye ulaşmıştır. Sistemin dünya ortalaması ise yüzde 65 seviyelerindedir” şeklinde konuştu.

Erken rezervasyonda çıta yükseldi, hedef, 220 bin kişiye ulaşmak
2010’da erken rezervasyon sisteminden 180 bin kişinin yararlandığını, 2011’de ise hedeflerinin 220 bin erken rezervasyon olduğunu belirten Mehmet Ersoy, “kurumsallaşmanın geliştiği Batılı ülkelerde, çalışanlar izinlerini 1 yıl önceden planlayarak çok avantajlı fiyatlarla tatil yaparken, Türkiye’de son dakika yapılan programlar nedeniyle yabancılara göre tatilin maliyeti iki katına çıkmaktadır. Kurumsal firmaların sayısı arttıkça ülkemizde de erken rezervasyon sistemi gelişmesini sürdürecektir” diye konuştu.

Ersoy’un verdiği bilgiye göre, erken rezervasyon ile tatili tercih edenler, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Erken Rezervasyon Sigortası’ndan yararlanacaklar. Erken rezervasyon iptaliyle ilgili teminatlar,   Etstur ve Mapfre Genel Sigorta arasında düzenlenen poliçe kapsamında sağlanacak. Poliçe ile sigortalı tur paketinin ücret farkı ise, tur bedelinin sadece yüzde 1’i kadar, 1,000 TL altındaki rezervasyonlarda ise sabit 10 TL olacak.

2011 seyahatte rekor yıl oldu, Anadolu’nun seyahatteki payı yükseldi  
2011’in sektörde tüm zamanların en fazla seyahat dönemi olduğunu ve Avrupa ile kıyaslandığında iç turizmde hızlı bir büyüme yaşandığını vurgulayan Mehmet Ersoy,  “Her bölgeyi pazar kabul edersek, İstanbul, Antalya ve İzmir kendi içinde büyümeye devam etmekle birlikte, diğer bölgelerde yaşanan büyüme de sektöre büyük bir değer yarattı” dedi.   

Resort turizm bölgeleri olan Antalya, Bodrum, Dalaman ve İzmir havaalanlarına, 14 ilden yapılan direkt ve çapraz uçuşların, hareketliliğin Anadolu’ya daha hızlı yaydığına dikkat çeken Ersoy, şunları söyledi: “Anadolu insanının genel Türk turizmi içindeki seyahat payı giderek artıyor. 90’lı yıllarda seyahat edenlerin yüzde 85’ini İstanbul oluştururken, bu oran bugün yüzde 57 seviyesindedir. Anadolu’da seyahat edenlerin sayısı, İstanbul’a oranla daha hızlı artmaktadır ve halen Anadolu’nun toplam seyahat içindeki payı yüzde 43 oranındadır.”

Türk halkı yılda iki kez tatil yapıyor, gemi turlarına rağbet var
Türk insanının yurtdışı seyahat alışkanlığının son yıllarda yüzde 15’ler seviyesine ulaştığını belirten Mehmet Ersoy, son 20 yıldaki sosyo-ekonomik ve kültürel gelişmeler nedeniyle de Türk halkının artık yılda 2 kez tatil yapabildiğini ifade etti.  Ersoy, yüksek bütçeli gemi turlarında yaşanan büyümenin ise yüzde 100 seviyelerinin üzerine çıktığını söyledi.

Emekliler ve çocuksuz ailelerin, okul dönemindeki boşluklardan yararlanarak tatillerini artık fiyatların uygun olduğu ölü sezonlara kaydırdıklarını, bunun en önemli nedeninin ise erken rezervasyon sistemi olduğunu kaydeden Mehmet Ersoy, “Erken rezervasyon avantajıyla tüm sezon fiyatlarını aynı anda görmek ve tatil bütçelerine göre planlama yapabilmek mümkün. Kurumsal şirket çalışanları da erken rezervasyon fırsatından kolayca yararlanıyor, orta ölçekli şirketler de bu fırsatları çalışanlarına kullandırarak, izin haklarını destekliyorlar” diye konuştu.

İç pazar gücü, Türk turizminin büyümesinde itici güç olacak
Mehmet Ersoy’un,  Etstur verilerine dayanarak verdiği bilgiye göre, turizm sektörü son 5 yılda, ortalama yüzde 13 oranında büyüdü.  Ersoy, kriz yılı olan 2009’da dahi iç pazarda yüzde 10 oranında büyüme kaydeden sektörün 2012 yılı beklentileri ile ilgili olarak da şu değerlendirmeyi yaptı:

“2009 krizinde bütün dünya turizmi küçülürken yüzde 11 ile büyüyen tek ülke Türkiye'ydi. 2012, sektörde pozisyonu koruma yılı olacak. Çünkü, 2009 yılında, büyüme ve yatırımı teşvik eden hükümet, 2012 yılı için başta cari işlem dengesi sebebiyle, kredilerde ve büyümede yavaşlamayı teşvik ediyor. Bu nedenle 2012 yılında büyüme oranı, 2011’in altında kalmakla birlikte, iç pazar seyahat hareketleri  sayesinde sektörde yüzde 10 büyüme gerçekleşmesini ve 2009 kriz yılındaki büyüme rakamlarının yakalanacağını öngörüyoruz.”

Geçtiğimiz yıl, Türkiye’nin en büyük otel yatırımlarından birisi olan Maxx Royal otelini Belek’te 240 milyon dolar tutarında bir yatırımla kurduklarını belirten Mehmet Ersoy, 2012’de ise cruise turizmine odaklı yatırımlar gerçekleştireceklerini söyledi. Ersoy, cruise turizmi alanında planladığımız projeleri tamamladığımızda Etstur 2012’de yüzde 300’ün üzerinde büyüme kaydedecektir” dedi. Ersoy,  performans yılı ilan ettikleri 2012 hedeflerinden birisinin de, kurumda çalışan sayısını artırmak olduğunu belirtti.
 
Etstur’un, güçlü yapısı sayesinde krizlere rağmen büyümesini sürdürdüğünü belirten Ersoy,  iç turizmde taşınan yolcu sayısı bakımından da büyük bir performans gösterdiğini dile getirdi. Ersoy,  2007’de 350 binin üzerinde olan yolcu sayısının 2010’da 473 bine ulaştığını, bu yıl ise yolcu taşıma hedeflerinin 534 bin kişiye ulaşacağını sözlerine ekledi.

Sektördeki ilk uygulamalarda Etstur imzası
Etstur 20. yılında 3. kez aldığı Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nca verilen “Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma” ödülünün yanı sıra, “Türk Turizmi’nin Tur Operatörü Ödülü / QM Awards 2011 Turkey ile sektör liderliğini sürdürüyor. Türk turizminde “erken rezervasyon” uygulamasını başlatan ilk tur operatörü olan Etstur, 2010 yılında erken rezervasyon dönemini “Erken Rezervasyon Sigortası” ile başlatarak yine bir başka ilke imza attı. Ayrıca, Türkiye’de Acente Performans Sistemi'ni oluşturan ve seyahat acentelerini performanslarına göre denetleyen ilk turizm şirketi olma özelliği ile de öne çıkıyor. Etstur’un sektöre kazandırdığı uygulamalar arasında; engelli misafirlere ihtiyaçları doğrultusunda hizmet vermesi ve seyahat sonrası müşteri memnuniyetini telefon görüşmeleriyle ölçmesi de yer alıyor.

Türkiye’nin yıllara göre artan yolcu sayısı:

♣    2007    350.597
♣    2008    363.248
♣    2009    401.740
♣    2010    472.588
♣    2011    533.582



 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.