ETİK Başkanı etik davranmıyor mu?

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, son dönemde demeçleriyle medyada sıkça yer alan bir isim.

Hasan Arslan Hasan Arslan 31/12/2019 23:40
ETİK Başkanı etik davranmıyor mu?

HASAN ARSLAN

Mehmet İşler, sürekli İzmir turizmiyle ilgili veriler paylaşıyor, açıklamalar yapıyor. Ama Allah için siz söyleyin, Mehmet İşler’in ağzından hiç iyi bir şey çıktığını duyan var mı? Hep kötü, hep kötü. Bu İzmir’de hiç mi iyi bir şey olmuyor? Çok merak ediyorum, Sayın Mehmet İşler ne yapmaya çalışıyor?

 Sormazlar mı adama,  “Madem başkansın, sen ne yaptın? Madem bu kadar dert var, sen ne gibi çalışmalar yapıyorsun, çözümler üretiyorsun” diye. Son olarak, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Exclusive Yönetim Raporları 5’inci sayısında, İzmir’in kurvaziyer turizmde yaşadığı hızlı düşüşe dikkat çekti. Raporda, Türkiye’de bu yılın ilk aylarından itibaren limanlardaki kurvaziyer yolcu trafiğinde gerileme yaşandığı vurgulanıyor.

Hemen ertesi gün ise, İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, kruvaziyer turizmi konusunda dünya genelinde bir daralma olduğunu ancak Türkiye'deki destinasyonların hala cazibesini koruduğunu, İzmir'in de Türkiye limanları arasında yükseldiğini belirtti.  Ediz, “Yüzen kentler’ olarak adlandırılan kruvaziyerlerin son yıllarda Türkiye'de en çok yabancı turist getirdiği İzmir Alsancak Limanı'na yıl sonuna kadar yarım milyon turist bekleniyor. Kruvaziyer turizminin parlayan yıldızı, turist sayısında İstanbul, Kuşadası ve Antalya limanlarını geride bırakan İzmir Alsancak Limanı'na yılın ilk 5 ayında ABD'li ve Avrupalı yolcu taşıyan 43 gemi sefer düzenledi” dedi.

Anlayan var mı, İzmir’de neler oluyor?

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.