Erzurum'da otellerde derbi bereketi...

Şike soruşturması nedeniyle geçen yıl Süper Kupa Finali oynanmayınca 3.5 milyon lira zarar eden Türkiye’nin kayak merkezi Erzurum’da 12 Ağustos’taki FB-GS maçı için otellerde yer kalmadı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Erzurum'da otellerde derbi bereketi...

Geçen yıl şike operasyonu nedeniyle Beşiktaş Fenerbahçe Süper Kupa Finali karşılaşmasının iptal edilmesiyle büyük hayal kırıklığına uğrayan ve zararı 3.5 milyon lirayı bulan Erzurum, 12 Ağustos’ta oynanacak Galatasaray- Fenerbahçe maçının havasına şimdiden girdi.

Şehirdeki otellerin yanı sıra öğretmenevi, TEDAŞ ve Gençlik Spor Müdürlüğü Tesisleri gibi kamu alanlarındaki yaklaşık 6 bin 500 yataklık konaklama kapasitesi ağzına kadar doldu.

Ortalama 225 lirayı bulan fiyatlardan tüm odalar satıldı. Sahada yaşanacak ezeli rekabet öncesi GS-FB ile taraftarları ‘artırılmış’ sıkı güvenlik koşulları altında birbirlerine 50 metre uzaklıkta bulunan iki otelde kalacak. Galatasaray’ın adresi eski başkan Adnan Polat’ın, Sarı Lacivertlilerin adresi de Fenerium’a tişört üretimi yapan tekstilci Can Dikmen’in oteli olacak.

Rezervasyonu takımını sorup yapıyorlar...

Geçen yılki iptal nedeniyle kentin 3.5 milyon lira zarar ettiğini söyleyen Polat Renaissance Palandöken Oteli’nin müdürü Gökçe Erendor, otelde kalmak isteyenlere “Galatasaraylı mısınız?” diye sorduklarını belirterek, “Galatasaray takımı ve birkaç grup bizde kalmak için yer ayırttı. Fenerliler ile aynı yerde bulunmalarını uygun görmedik” dedi. Fenerlilerin kalacağı otel ile aralarında sadece bir duvar bulunduğunu anlatan Erendor, 24 kişilik bir güvenlik timi kiraladıklarını belirterek, “Burada özel bir koruma oluşturacağız” diye konuştu.

Aralarında sadece 50 metre var...

Galatasaray’ın konakladığı otelin sadece 50 metre uzağında bulunan ve iki oteli duvarın ayırdığı Xanadu Snow White otelinin müdürü Altuğ Kargı ise Fenerbahçe takımı ve istenilen taraftar gruplarını misafir edeceklerini söyledi. Erzurum’da temmuz ayının ortasından otellerin dolduğunu kaydeden Kargı, “Şimdi ise kamu misafirhanelerinde yer bulmaya çalışılıyor. Biz de güvenlik önlemlerimizle bu zorlu organizasyonun altından sorunsuz olarak kalkmayı planlıyoruz” dedi.

Olimpiyat yoğunluğunu aratmıyor...

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik ise FenerbahçeGalatasaray arasında bir gecede oynanacak mücadelenin yoğunluğunun geçen yılki Kış Olimpiyatları’nı aratmadığını ifade etti. Bir gecelik maçın Erzurum’a katkısının büyük olacağını anlatan Yücelik, “Şike operasyonu nedeniyle maçın oynanamaması moralimizi bozmuştu. Bu yıl olimpiyat tecrübemizle daha iyi bir ev sahipliği yapacağız” dedi. (HT)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.