Ersoy: Etkinlik sayısını 6 binin üzerine çıkaracağız

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivali 2024 Yılı Tanıtım Toplantısı’nda konuştu.

25/03/2024 12:27
Ersoy: Etkinlik sayısını 6 binin üzerine çıkaracağız

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivali 2024 Festivali ile ilgili yaptığı açıklamada, “Etkinlik sayısını 6 binin üzerine çıkaracağız. Dünyada bununla kıyaslanabilecek başka bir organizasyon yok. Picasso sergisini baş misafirimiz olarak ağırlayacağız. 13-21 Nisan 2024 tarihinde festival Adana'da başlayacak.

Refik Anadol festivalimizde yer alacak. Festivalimiz özelinde hayata geçireceğiz eserleri görmek hepimiz için eşsiz bir deneyim olacak. Bu yıl iki ayrı eser ile katılıyor.

Bakanlığımızın bütün birimleri festivalimiz için özel etkinlikler düzenleyecekler. Devlet Opera ve Balesinin ünlü Anadolu efsanesinin opera ile hayat verdiği Şahmeran bunlardan sadece biri. Başta Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası olmak üzere koro ve topluluklarımız sanatın evrensel dilini müzik ve dansla sahneye taşıyacak. Antik kentler, meydanlar ve açık alanlar toplumun her kesimine hitap eden etkinliklerle renklenecek bu toprakların eşsiz zenginliğinde yoğurulan sanatçılarımız dünyaca ünlü sanatçılarla aynı platformda sanatseverlerle buluşacaklar. Festival haricinde miras alanlarımız kültür ve sanat faaliyetlerimiz yıl boyunca devam edecek. Gastronomiyi Türk turizminde güçlü aktör konumuna getirdik” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.