Ersoy’a soru önergesi: Turizmcinin borcu, hacizli ve satılık otellerinin sayısı kaçtır?

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun TBMM’ne verdiği soru önergesinde turizmcinin içinde bulunduğu zor koşulları Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a sordu. Ergün önergesinin yazılı olarak yanıtlanmasını istedi.

12/01/2021 11:41
Ersoy’a soru önergesi: Turizmcinin borcu, hacizli ve satılık otellerinin sayısı kaçtır?

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun yaptığı açıklamada “Bilindiği gibi, 2020 Yılı boyunca yaşanan Pandemi etkisinden dolayı turizm sektörümüz çok ciddi şekilde gelir kaybına uğramıştır.

Sektörün en fazla kayıp yaşayan kesimlerinin başında ise otel işletmelerimiz gelmektedir. Bununla beraber, son zamanlarda otelcilik sektörünün geleceği adına endişe verici birçok haber kamuoyuna yansımış durumdadır.

Bu sebeple, otelcilik sektörünün mevcut durumuna yönelik Bakanlığınız tarafından bazı hususların açıklığa kavuşturulması gerekmektedir” dedi. Ergun bu nedenle Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un aşağıdaki soruları yanıtlamasını istedi.

* Turizm sektöründe faaliyet gösteren otel işletmelerinin toplam borcu ne kadardır?

* Borçlu otel işletmeleri arasında kredilerini ödeyemedikleri için icralık olan ve takibe düşen işletmelerin sayısı kaçtır?

* 2020 Yılı içerisinde turizm işletme belgesine sahip kaç otel el değiştirmiştir ve bu konuda son beş yılın ortalaması kaçtır?


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.