Ermeni Gümüşyan Vakfı, Asmalımescit’te otel yapıyor...

Beyoğlu Ohannes Gümüşyan Ermeni Kilisesi Vakfı, Asmalımescit’te otel açıyor. Vakıf, Asmalımescit Caddesi üzerinde kendisine ait yaklaşık 150 metrekare büyüklükteki alan üzerinde butik otel yapıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ermeni Gümüşyan Vakfı, Asmalımescit’te otel yapıyor...
Eğlence mekanları ve sanat galerileriyle son yıllarda Beyoğlu’nun en popüler bölgelerinden biri haline gelen Asmalımescit, yatırımcıları da cezp ediyor. Öyle ki İstiklal Caddesi’yle Tepebaşı arasında kalan mahallede, peşi sıra eğlence mekanları açıyor. Eski binalar yıkılarak yerine yenileri yapılıyor. Semt, oteller bölgesi olarak nitelendirilen Meşrutiyet Caddesi’ne de rakip olmaya başlamış durumda. Özellikle Meşrutiyet Caddesi’ni dik keserek İstiklal Caddesi’ne kadar uzanan Asmalımecit Caddesi’nde yeni açılan otellerin sayısı hızla artıyor.
Asmalımescit’in iyice prim yapması üzerine, semtte gayrimenkulleri olanlar da değerlendirme yoluna gidiyorlar. Asmalımescit’teki eski bir binasını yıkıp üzerine rezidans yapan İçdaş’ın patronu Bayram Aslan’ından ardından Beyoğlu Ohannes Gümüşyan (Andonoğlu Ormanyan Mağukyan) Vakfı da yatırım için harekete geçti. Asmalımescit’te kendisine ait olan boş bir alanı değerlendirme kararı alan vakıf, buraya butik otel yapıyor. Otopark yerine otel… Gümüşyan Vakfı’nın otel yapacağı yer, İstiklal Caddesi’nden Asmalımescit Caddesi’ne girerken 150-200 metre ötede hemen sol tarafta yer alıyor. Darty Mağaza’sının Asmalımescit’e bakan çıkış tarafının hemen karşısında bulunuyor. Otelin yapılacağı alan, uzun yıllardır otopark olarak hizmet veriyordu. Sadece dış cephesi kalan alanda inşaat başlamış durumda.
Beyoğlu Belediyesi imar müdürlüğünden öğrendiğimize göre 12.04.2010 tarihinde ruhsatı alınan, parsel 8, ada 310 ve pafta 1 no’lu alanın büyüklüğü 148 metrekare. Alanın en fazla 5 kat imar izni bulunuyor. Zemin ve asma katlar için dükkan üst katlar için ise konut ruhsatı alınmış. Belediyeden konut için ruhsat alınmışsa da vakfın, konut ruhsatını turizme çevirerek buraya otel yapacağı belirtiliyor. Nitekim vakıftan görüş almak aradığımız Luisa Hanım, otoparkın bulunduğu alana büyük bir ihtimalle otel yapacaklarını söylemekte yetiniyor. Oteli ne zaman hizmete açacakları, yatırım maliyeti ve kendilerinin işletip işletmeyeceği konusundaki sorularımıza ise, “henüz hiçbiri belli değil” diyerek net yanıt vermiyor. Öğrendiğimize göre vakıf otelin işletmesini kendisi yapmayacak. 4-5 işadamından oluşan bir ortaklığa vermek için anlaşmaya varmış. (Hurriyetemlak)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.