Erken rezervasyonda yüzde 25, ciroda yüzde 90 artış var

Yaz tatili için yüksek faturalarla karşılaşmak istemeyenler erken rezervasyon fırsatlarına yoğun ilgi gösterdi. Bu yaz fiyatlarda ciddi artışlar olacağını söyleyen sektör temsilcilerine göre, erken rezervasyonlarda geçen yıla göre yüzde 30 artış var.

30/01/2023 01:08
Erken rezervasyonda yüzde 25, ciroda yüzde 90 artış var

Yükselen fiyatların gölgesinde Yaz tatili planları da netleşmeye başladı. Kabarık bir fatura ile karşılaşmak istemeyenler de gözlerini erken rezervasyon fırsatlarına çevirdi. Son yıllarda erken rezervasyon kampanyalarına ilginin giderek arttığını, bu yıl da ciddi bir yoğunlukla karşılaştıklarını söyleyen Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, Hürriyet'te yer alan haberde, “Geçen seneye göre erken rezervasyonun ilk döneminde kişi sayısında yaklaşık yüzde 25, yüzde 85-90’a yakın da ciroda artış görüyoruz” dedi.

Fiyatlarda geçen yıla göre yüzde 60 oranında bir zam olduğunu ifade eden Mete Vardar, “Ancak bu artış yaz sezonuna yaklaştıkça yüzde 100’e yakın olacaktır. Bu anlamda erken rezervasyon her zaman için yerli turist açısından önemli bir fırsattır” şeklinde konuştu.

AKDENİZ’DE KEMER, EGE’DE BODRUM

2023 yazında ciddi bir yoğunluk yaşanacağını tahmin ettiklerini anlatan Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, “Akdeniz’de; Kemer, Belek, Side, Alanya, Ege Bölgesi’nde de; Bodrum, Kuşadası, Çeşme, Marmaris, Fethiye bölgelerine ilgi yoğun. Yurtdışı da bu yıl oldukça yoğun talep alıyor.

Özellikle Balkanlar gibi vizesiz turlara çok yoğun ilgi var. Ama bunun yanında Prag, Viyana, Budapeşte gibi şehirleri kapsayan Orta Avrupa programına, Roma, Floransa, Venedik gibi şehirleri kapsayan klasik İtalya programına da ilgi oldukça yoğun. Bunların yanı sıra deniz seyahati tercih eden misafirlerimiz de Mısır, Şarm El Şeyh, Dubai, Uzakdoğu gibi Tatil bölgelerini tercih edebiliyor” diye konuştu.

6 BİNDEN BAŞLIYOR

Tur sitelerinde Erken Rezervasyon için seçilmiş otellerin fiyatları ise, bölgeye ve otel türüne göre değişiyor. Ege ve Akdeniz bölgelerine baktığımızda temmuz ayının ilk haftası dört gece beş gün iki kişilik bir tatilin faturası ise ortalama 6 Bin TL’den başlıyor. Bu fiyatlar otele göre, 70 Bin TL’ye kadar çıkabiliyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.