Erken rezervasyon oranı, % 15 arttı...

Yaklaşık 1 aydır kara teslim olan Avrupa'da soğuktan sıkılanlar kış tatillerini iptal edip yaz tatiline odaklandı. Bu da Türkiye turizmine yaradı ve erken rezervasyon oranı geçen yıla göre yüzde 15 arttı. Akdeniz'deki oteller şimdiden mart, nisan ve mayıs rezervasyonlarını doldurmuş durumda.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Erken rezervasyon oranı, % 15 arttı...

Almanya'dan Türkiye'ye turist getiren en büyük tur operatörleri arasında gösterilen Öger Tur, turizmdeki olumlu sinyallere dayanarak yıl sonunda Türkiye'ye getireceği turist sayısında yüzde 10 artış bekliyor. Bu yıl çok kötü bir kış sezonu yaşayan Almanların soğuklardan bıktığını söyleyen Öger Tur Genel Müdürü Recep Yavuz, "Mayıs ayı rezervasyonlarımız yüzde 15 arttı. Sektör 2010'u 2009'un 8-10 puan üzerinde kapatacak. Öger olarak yüzde 10 büyüme ile yşılı tamamlamayı bekliyoruz" dedi.

 

'2010 yılından umutluyuz'...

2010'dan umutlu olan bir diğer acente de Club İremtur. 2009'da yurtdışından 35 bin turist getiren firma 2010'da bu sayıyı 45-50 bin'e çıkarmayı amaçlıyor. 2010 Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul'un şanslı bir turizm sezonu geçireceğini ifade eden Club İremtur Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Ulubay, "2010'da Türkiye'ye gelen turist sayısında yüzde 15 artış bekliyoruz. Mart, nisan ve mayıs ayı dolulukları iyi durumda. Rusya pazarından da iyi haberler alıyoruz. Bölgeden turist getiren tur operatörleri geçen yıla göre gelen turist sayısında yüzde 25 artış olduğunu söylüyor. Biz de bu yıl 45-50 bin turist getirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Rezervasyonlar otelcileri de memnun etti. Türkiye'ye gelen turist sayısında çift rakamlara yakın bir artış beklediklerini ifade eden Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, yılda 3 kez tatile çıkan Avrupalıların krizde 2 kere çıkmaya başladığını, ancak bu iki tatilden birini mutlaka Türkiye'de geçirdiklerini belirtti. Çorabatır, "Hollanda'ya gittik. Geçen yılla aynı düzeyde. İspanya İtalya'da düşüş var. Ama Türkiye'de artış var. Almanya'da katıldığımız fuarda da tek haneli rakamlarla geçen yılın üzerine çıkacağı görünüyor. İngiltere'de artış devam edecek" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Davos çıkışı ve elçi krizi ile gerilen İsrail-Türkiye ilişkileri 2010 turizm sezonuna da yansıyacak. Davos tepkisinin ardından İsrail'den Türkiye'ye gelen turist sayısında yüzde 45'lik bir düşüş olmuştu. Küskün İsraillileri barıştırmaya çalışan turizmciler şu sıralar birer barış elçisi gibi çalışıyor. Çorabatır, turizmciler olarak küskün İsrailli turisti barıştırmak için bu bölgeye yönelik tanıtım çalışmalarına hız vereceklerini de sözlerine ekledi.

Türkiye yeni döneme İspanya'nın önünde girdi...

Alman turizm devi TUI'nin Kuzey Afrika ve Türkiye Ürün ve Kontrat Müdürü Melih Yetiş, 2010 sezonu için Türkiye'ye yaptıkları rezervasyonlarda geçen kasım ayından bugüne dek yüzde 15 artış olduğunu söyledi. Geçen yıl Batı Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Türkiye'ye 1.3 milyon yabancı turist getirdiklerini kaydeden Yetiş, bu yıl hedeflerinin 1.5 milyon turiste ulaşmak olduğunu vurguladı.

Antalya'da Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın önceki gün düzenlediği "Turizm Buluşmaları" panelinde Referans'a açıklamalarda bulunan Yetiş, TUI'nin 2010 tatil rezervasyonlarında bugüne dek Türkiye'nin İspanya'nın önünde gittiğini söyledi. Yetiş, halen Türkiye'de Robinson, İber ve Magic Life gibi otel markalarıyla bulunduklarını dile getirdi. Magic Life, Robinson gibi markalarında genelde "aile" otellerini barındırdıklarını kaydeden Yetiş, 2009'da Türkiye ve Yunanistan'da denedikleri "couple" (evli veya bekar çift) konseptli ve üst gelir grubuna hitap eden "Sensimar" otellerinin başarılı olduğunu, 2011'de Türkiye'de 2 adet daha açacaklarını kaydetti. (Referans)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.