Erken rezervasyon dalgasının cezasını çekiyoruz...

Okullardaki yarı yıl tatiline sayılı günler kala, bu döneme yönelik turizm hareketi de hızlanmaya başladı. Ancak yarı yıl tatili, bu yıl daha da öne çekilen erken rezervasyon kampanyalarının gölgesinde kalacak gibi görünüyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Erken rezervasyon dalgasının cezasını çekiyoruz...

Yaz dönemi için tatil planlamaları yapan tatilci, yarı yıl dönemini ikinci plana itti.

Şu anda kış turizm bölgelerinde görünen dolulukların yüzde 70 civarında olduğu belirtilirken, geçen yıla göre talepte yüzde 10 civarında bir düşüş olduğu ifade ediliyor. Ancak yine de son hafta talebin daha da hızlanması, yavaş da olsa kış tatil beldelerinin dolması bekleniyor. Yurt dışı taleplerin ise yurt içine göre biraz daha hızlı olduğu ifade ediliyor.

Jolly Tur İç Turizm Müdürü Can Mergen, yarı yıl tatili yaklaştıkça daha da dolmasını beklediklerini belirterek, “Termal, kayak otellerinde doluluk bekliyoruz. Geçen yıl bu dönemlerde ‘stop’ları almaya başlardık, şu anda birçok yerle boşluk var. Ama daha zaman var. İnsanların kafalarında erken rezervasyon kampanyaları nedeniyle çok ‘git gel’ oldu erken rezervasyon mu, yarı yıl mı diye. İkilemde kaldı insanlar” dedi.

Mika Tur Genel Bülent Kuş ise yarı yıl döneminde Uludağ’ın taleplerde öne çıktığını belirterek, termal otellerde de aynı şekilde taleplerin yoğun olarak artmaya devam ettiğini ifade etti. Kuş “Termal otellerde de tatil yapmayı planlayan tatilcilerinde bir an önce rezervasyonlarını istedikleri otelde tatil yapabilmeleri için fayda sağlayacaktır” dedi.  (Belma Toprak)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.