Erkan Yağcı: 2024 bizim için test yılı olacak

TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Yağcı, "2023 çok iyi başlasa da birçok üzücü olayla birlikte haziran ayına kadar durgunluk gösterdi. Esasında Haziran itibariyle yükselişe geçtik. Rakamlara baktığımızda 2023 zor fakat iyi de biten bir yıl oldu. 2024’e gelirsek, bu yıl bizim için bir test yılı olacak" dedi.

07/02/2024 21:58
Erkan Yağcı: 2024 bizim için test yılı olacak

TÜROFED Başkanı Yağcı, “2023 çok iyi başlasa da birçok üzücü olayla birlikte haziran ayına kadar durgunluk gösterdi. Esasında Haziran itibariyle yükselişe geçtik. Rakamlara baktığımızda 2023 zor fakat iyi de biten bir yıl oldu. Dünya turizmi 2019’taki rakamları yakaladı. Türkiye bunun da üzerine çıktı. Biz 2019 rakamlarını 2023 yılında geride bıraktık. 2024’e gelirsek, bu yıl bizim için bir test yılı olacak. Hem gelir hem kişi sayısını korumak bu yıl bizim çok önemli.

Fiyat artışlarının dünya piyasasında kabul edilmesinin test edildiği bir yıl olacak. Bildiğiniz üzere 2024 Turizm Hedef Rakamları açıklandı. Ben bu rakamları son derece gerçekçi buluyorum. Türk turizminin sivil toplum anlamında çok büyük itici gücüyüz. Türkiye Fiyat/hizmet dengesinin en iyi olduğu ülkelerden biri. Turizme olan inancımızı koruduğumuz sürece hem turizm hareketi hem turizm gelirlerimizin artacağını öngörüyorum.

Sektöre karşı, ortak aklı oluşturabildiğimiz bir dönemdeyiz. Bu yaşadığımız rönesans dönemi uzun olacak. Pazar, ürün çeşitliği ve algı çalışmalarına dijital dönüşüm ve yapay zeka da eklendi. Türk turizmindeki dönüşüm bu konu hakkında düşünmeye zorluyor. Nasıl sürdürülebilirlik önemliyse bu uygulamalar da sektör için çok kıymetli" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.