Erhan Çakay: 2023 turizmde zirve olacak, kalifiye eleman yetiştirmeliyiz

Akgün İstanbul Hotel Genel Müdürü Erhan Çakay, “Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 turizmde de zirve yılı olacak ancak sektörün kalitesini korumak için nitelikli eleman sorununun bir an evvel çözülmesi gerekiyor” uyarısında bulundu.

21/01/2023 22:04
Erhan Çakay:  2023 turizmde zirve olacak, kalifiye eleman yetiştirmeliyiz

Akgün İstanbul Hotel Genel Müdürü Erhan Çakay, 2023’ün her şey yolunda giderse 2022’den daha iyi bir yıl olacağını söyledi. Gelen talepler, ABD’lilerin, Avrupalıların aylar öncesinden otellerde yer kapatması, charter firmalarının artmış olması İstanbul turizmi için güzel haberler.

Otellerin oda sayılarına göre ve doluluklarına personel istihdamına gitmelerinin İstanbul’daki hizmet kalitesini korumak bakımından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Çakay, Ekonomist'te yer alan haberde, “Turizm sektöründe hizmet bakımından herhangi bir sorun yaşanırsa şu anda ülkemize ilgi gösteren turistleri başka destinasyonlara kaçırma riski doğar” uyarısında bulundu.

Erhan Çakay, pandemi döneminde personelini başka sektörlere kaptıran turizmde ön bürodan kat görevlisine, servis hizmetlerine kadar her alanda personel sıkıntısı yaşadığını vurguladı.

DAHA İYİ BİR TURİZM İÇİN NİTELİKLİ ELEMAN SORUNU ACİLEN ÇÖZÜLMELİ

Çakay, “Turizm sektörü personel konusunda pandemide ciddi yaralar aldı. Şu anda sektörümüzde kalifiye eleman bulmak neredeyse imkansız. Turizm sektörü en küçük krizden etkilendiğinden dolayı eleman çıkarmak zorunda kalması nedeniyle çalışanlarca tercih edilen bir sektör değil.

Personel bulamayan oteller de farklı sektörlerden niteliksiz elemanları sektörümüze dahil etmek zorunda kalıyoruz. Bu da sektörümüz için ciddi bir risk. Sektörümüzün nitelikli eleman sorunu bir an evvel çözülmeli” dedi.

STAJ SÜRESİ KISALDI, GENÇLER SEKTÖRÜ TERCİH ETMİYOR!

Turizm sektörüne yönelik kalifiye iş gücü yetiştiren üniversiteler bulunmasına karşın yapılan yanlış uygulamalar nedeniyle bu üniversitelerde okuyan öğrenciler de başka sektörlere kaptırılıyor.

Erhan Çakay, üniversitelerin turizm meslek yüksek okullarında eskiden 6 ay olan staj sürelerinin bir aya inmesinin gençlerin turizm sektörünü tercih etmesinin önündeki en büyük engel olduğunu ifade etti.

HİZMET KALİTESİ ÇALIŞANIN NİTELİĞİNE BAĞLI

Türkiye’nin döviz kapısı olan turizm sektöründe nitelikli eleman bulmanın zorluğunun bir takım riskleri de beraberinde getirdiğine dikkat çeken Çakay, şu uyarılarda bulundu:

“Bugün bir berber için bile kalfalık belgesi istenirken ülkenin önemli sektörlerinden biri olan turizmde hiç bir niteliği olmayan, dil bilmeyen kişiler istihdam edilmek zorunda kalınıyor. Avrupa’dan Güney Amerika’ya kadar dünyanın her yerinden turist alan ülkemizin turizm gelirlerinin daha da artmasını istiyorsak hizmet kalitemizi korumak adına istihdam sorununu çözecek önlemler alınmalı.”

Erhan Çakay, bir otelin çalışanlarının en az yüzde 25’inin turizm eğitimli elemanlardan oluşması gerektiğine dikkat çekerken günümüzde bu oranın yüzde 5’i bile geçmediğini vurguluyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.