Eresin: Turizmde yüksek performans dönemi başladı

Şehir otellerinde mart ayı itibarıyla rezervasyonların hızlandığını vurgulayan Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, yılın ilk 6 ayında İstanbul’da dolulukların 68.8 olduğunu, bu oranın pandemi baz olarak alınan 2019 yılı ilk 6 ayında ise yüzde 69.8 olduğunu dile getirdi.

04/08/2022 11:37
Eresin: Turizmde yüksek performans dönemi başladı

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra  Eresin, “Mayıs ve haziran aylarında aylık bazda 2019’un sayılarını geçtik ancak yılın ilk 6 aylık toplamında 2019’un az da olsa gerisinde kaldık. İlk 6 ayda Türkiye genelinde ortalama doluluklar ise yüzde 61.9 oldu. Bu oran 2019 yılı ilk 6 ayında yüzde 63.4, 2021 yılı ilk 6 ayında yüzde 36.2 olmuştu. Bu yılın ilk 6 ayında İstanbul’da oda fiyatları ve gelirlerimizde yüzde 30’a varan artışlar oldu. İstanbul’da yine Ortadoğu ve Körfez kökenli turistler ağırlıkta.

Henüz ülke bazında turist çeşitliliğinde arzu ettiğimiz yerde değiliz ancak özellikle Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika gibi pazarlarda hissedilir seviyede bir hareket başlaması memnuniyet verici. Tüm dünyada pandemi sonrası ekonomik ve sosyal gelişmeler nericesinde turizm hareketi de geçmişte hiç olmadığı kadar anlık değişimlere göre şekilleniyor.

O yüzden gelecek aylar için şimdiden bir tahmini oran verebilmek çok zor. O yüzden kesin bir öngörü yapmak zor ancak geçtiğimiz 2 yıldan sonra yüksek performans döneminin başladığını net olarak izliyoruz” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.