Eresin: İspanya ve Latin Amerika'dan 1 milyon turist sayısına ulaşabiliriz

Turizm sektörünün önde gelen organizasyonları arasında yer alarak İspanya'nın yanı sıra Latin Amerika, Avrupa ve Afrika ülkelerinden katılımcılarla önemli bir buluşma noktası olarak kabul edilen FİTUR Madrid Turizm Fuarı, İspanya Kralı VI. Felipe ve eşi Kraliçe Letizia tarafından düzenlenen resmi açılış töreni sonrasında kapılarını ziyarete açtı.

19/01/2023 11:54
Eresin: İspanya ve Latin Amerika'dan 1 milyon turist sayısına ulaşabiliriz

Fuara katılan TÜROB Başkanı Müberra Eresin ilk günün ardından yaptığı kısa değerlendirmede "İspanya ve Latin Amerika'dan ülkemize yıllık bir milyon turist sayısına rahatça ulaşabileceğimiz bir potansiyel var. Bunu gerçekleştirmek üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı başta olmak üzere tüm paydaşlarımızla birlikte yoğun şekilde çalışıyoruz. Fuarın ilk günü itibariyle gerek bizler gerekse Türkiye'den katılan meslektaşlarımızın beklentilerinin ötesinde gerçekleşen ilgiden oldukça memnunuz. Bu olumlu havanın kısa vadede İspanya ve Latin Amerika pazarlarında yansımalarını umutla bekleyeceğiz" dedi.

8 salonda 104 ayrı ülkeden yaklaşık 8 bin 360 standın katılımında düzenleniyor

TÜROB fuara, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) organizasyonunda, 4’üncü salonda 350 metrekare alanıyla yer alan Türkiye standı içerisinde katılıyor. Türkiye standında ayrıca 10 Haziran 2023 Cumartesi günü İstanbul'un ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 2023 UEFA Şampiyonlar Ligi finali kupasının orijinali sergileniyor, ayrıca Türk Mutfağı kitabının da tanıtımı yapılıyor. İspanya Krallığı nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Burak Akçapar Türkiye standını ziyarete ederek katılımcılarla görüş alışverişinde bulundu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.