Erciyes Kayak Merkezi’ne 450 Milyon Euro yatırım 

Dünyanın sayılı kayak merkezleri arasında yer alan Kayseri Erciyes Kayak Merkezi’ne, 2023 yılına kadar yapılacak yatırım 450 Milyon Euro’yu bulacak.

20/11/2018 13:47
Erciyes Kayak Merkezi’ne 450 Milyon Euro yatırım 

Ülkemizin en büyük, dünyanın sayılı kayak merkezlerinden Erciyes Kayak Merkezi’ne bugüne kadar 200 Milyon Euro’nun üzerinde yatırım yapıldı. Önümüzdeki dönemde yapılacak kamunun yatırımları ve özel sektörün yapacağı yaklaşık 6 bin yataklı 21 otel ile, 2023 yılına kadar Erciyes Kayak Merkezi’ne yapılacak yatırım 450 milyon Euro’yu bulacak. 

Almanya’dan Rusya’ya, Polonya’dan İtalya’ya, Çin’den Japonya’ya dünyanın dört bir yanından kayakseverleri ve kayakçıları ağırlayan merkezi, 2018-2019 kayak sezonunda yaklaşık 2 milyon 250 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Erciyes Kayak Merkezi, İstanbul’daki seyahat acentaları ile buluştu

İstanbul’da her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen “Kayseri ve Erciyes Kayak Merkezi Tanıtımı” toplantısı, 20 Kasım Salı günü, Artaş Grubu bünyesindeki BW Citadel Hotel’in ev sahipliğinde yapıldı. Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Genel Müdürü İsmail Taşdemir, Artaş Grubu Turizm Yatırımları Koordinatörü Recep Arifoğlu’nun da aralarında bulunduğu yetkililer ile İstanbul’dan ve Kayseri’den seyahat acentalarının yoğun katılımıyla düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Artaş Grubu Turizm Yatırımları Koordinatörü Recep Arifoğlu, şunları söyledi: “Anadolu’nun incisi Kayseri’miz, 6 bin yıllık tarihiyle, kültürüyle, gastronomisiyle, sanayisiyle, ticaretiyle, Sultansazlığı Kuş Cenneti, Kapuzbaşı Şelalesi ve Erciyes Kayak Merkezi ile çok zengin bir potansiyele sahiptir. Erciyes Kayak Merkezi, Avrupa’dakiler gibi gerçek kış sporları merkezi olup, dünyanın sayılı kayak merkezleri arasındadır.

Yürüttüğümüz tanıtma faaliyetleri, kısa bir süre de karşılığını verdi

Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yerel yönetimler, Erciyes AŞ, THY Kayseri, Kayserili turizmciler ve Meslek birliğimiz TÜROB ile beraber yürüttüğümüz tanıtma faaliyetleri, kısa bir süre de karşılığını verdi. Hem Erciyes Kayak Merkezi, hem de Kapadokya’dan oluşan destinasyonlar, yabancı tur operatörleri tarafından yoğun ilgi görmüş olup, operatörler tarafından seyahat kapsamına alınmıştır.

Biz turizmciler olarak, bu güzelliklere yeni renklerle katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Henüz kentimizi keşfetmemiş yakın ülkelerdeki turistleri, bu güzelliklere çekmek için işbirliği içinde çaba göstermek, bu kente yapabileceğimiz en güzel katkı olacaktır. Kayserideki Radisson Blu Otelimiz, marka değeri olarak Radisson Blu otellerinin arasında misafir memnuniyetinde dünyada ikinci seçilmiştir. Ayrıca, Vadi İstanbul da açacağımız yeni RadissonBluVadistanbul otelimizin kapılarını Ocak 2019 tarihinde açmayı planlıyoruz” dedi.

Erciyes, dünyadaki ve Avrupa’daki örneklerini aratmıyor

Toplantıda bir konuşma yapan Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Genel Müdürü İsmail Taşdemir, şunları kaydetti: “Ülkemiz turizminin sürdürülebilirliği noktasında, yeni destinasyonlara, yeni ürünlere ihtiyaç bulunuyor. Ülkemize gelen misafirler, yeni destinasyonları keşfetmeyi istiyorlar. Anadolu’ya turizmin yayılması büyük önem kazanıyor. Kayseri’de birçok kez bulunduk.

Erciyes, dünyadaki ve Avrupa’daki örneklerini aratmıyor. Ukrayna, Çek Cumhuriyeti, Ortadoğu da tanıtım etkinliklerine katıldık. Erciyes Kış Merkezi, Kayseri’nin tarihi ve kültürel zenginliği, RadissonBlu Hotel Kayseri’nin aralarında bulunduğu oteller ve Kapadokya gibi birçok unsur, bölgenin dünya çapında bir turizm destinasyonu olmasına değer katmaktadır” dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.