Envo, sürdürülebilir turizm programı ile geleceği koruyor…

Envo Enerji, Travel Foundation & Thomas Cook sponsorluğunda 4 ve 5 yıldızlı ile apart otellerden oluşan 10 otel’de gerçekleştirdiği sürdürülebilir turizm programı ile otel çalışanlarının enerji yönetimi hakkında farkındalığını arttırdı ve enerji su tüketimlerinde ciddi azalmalar sağladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Envo, sürdürülebilir turizm programı ile geleceği koruyor…

Gelecek nesillere yaşanabilecek daha güzel bir çevre bırakılabilmesi için kaynakların nasıl kullanılması gerektiği konusunda eğitimler veren ENVO Enerji, Marmaris bölgesindeki otelleri, Thomas Cook’un sponsor olduğu bir proje ile bilinçlendirdi.

Bölgedeki 10 otelden oluşan proje, bölgedeki, Club Atrium, Grand Cettia, Club Julian, Exelsior, Grand Paşa, Grand Yazıcı Chain, Club Turban, Mares, Marmaris Palace, Martı Resort, Club Resort Select Maris otellerini kapsıyor. Otel çalışanları, enerji/su harcamalarının azaltılması, atık ve enerji maliyetlerini azaltılması, karbon emisyonlarının düşürülmesi ve sürdürülebilirlik konularını içeren eğitimler ile 6 ay süren bir program ile bilinçlendirildi. Sürdürülebilir Turizm Programı’nda, program kapsamındaki otellerin tümünde enerji ve su maliyetlerinde hedeflenenin üzerinde bir başarı elde edildi.

Bu başarı ile hem bütçelerini hem de çevreyi koruyan oteller, yalnızca yüz binlerce Türk lirası değil aynı zamanda pek çok ağacıda kazanmış oldu. Çalışanlarda ilk adım olarak, tüketim davranışı ve kültürünü değiştirmeyi hedefleyen program, otel personelinin yalnızca iş yerlerinde değil, evde de enerjiyi verimli kullanmayı öğrenmesini sağladı. ENVO Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Martin Sanford “Günümüzde kaynakların rasyonel kullanımı ön plana çıkmaktadır.

Turizm sektörünün bu kapsamda gerçekleştireceği, özellikle ulaşım araçları ve konaklama tesislerinden doğan karbon salınımının azaltılması ve enerjinin etkin kullanımı konusunda yürütülecek çalışmalar, sahip olduğumuz çevre ve doğa gibi ortak mirasları korumamızı sağlayacaktır.
Amacımız tüm otelleri ve turizm bölgelerini Sürdürülebilir Turizm Programı ile tanıştırmak. Büyük bir turizm potansiyeline sahip olan Türkiye, ülkede yer alan her tesisin programa dahil olması ile çevrenin korunmasına daha büyük bir katkıda bulunacaktır” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.