En kötü senaryo, otelleri kapatıp gideceğiz

Yarıyıl tatilinin ilk haftasını yüzde 40 doluluk oranıyla geçiren Uludağ’da, kar yağışının olmaması istihdamı da olumsuz etkiliyor.

25/01/2023 13:44
En kötü senaryo, otelleri kapatıp gideceğiz

Türkiye’nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ en kötü kışını yaşıyor. Uludağ’daki oteller, yarıyıl tatilini de sönük geçiriyor. Bölge otelleri, tatilin ilk haftasına ortalama yüzde 40’lık doluluk oranıyla girdi. Doluluk oranının bu kadar düşük seyretmesi bölge istihdamını da olumsuz etkiliyor.

Uludağ’daki kayak tesislerinde çalışanlar neredeyse hiç çağrılmazken otellerin bir bölümü 3’te bir personelle hizmet veriyor.

“KAPILARINI HİÇ AÇMAMIŞ OTELLER VAR”

Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) Eski Başkanı ve Uludağ Beceren Otel’in sahibi Mehmet Haluk Beceren, Ekonomim.com’dan Selenay Yağcı’ya açıklamalarda bulundu.

Uludağ’da böyle bir havayı daha önce görmediğini belirten Mehmet Haluk Beceren, “Normal bir yarıyıl tatilinde Uludağ’daki 6 bin yatak kapasitesinin yanında Bursa’daki oteller de dolardı. Tatil döneminde 7-8 bine yakın da günübirlik turist gelirdi. Günlük 15-20 bin kayakçı olurdu, şu anda yok. Kar yağışı geç de olsa geldi ama kar yüksekliğinin kayak için 33 cm olması gerekli. Bölgedeki az sayıdaki müşteri de karda yürüyor” dedi.

EN KÖTÜ SENARYO

Halen kapılarını hiç açmayan otellerin olduğunu belirten Beceren, “Bazı tesisler personelini kademeli olarak ücretsiz izne gönderiyor. Mesela kayak odası, telesiyej personellerini çağırmayan oteller var. En kötü senaryo, otelleri kapatıp gideceğiz. Şu an sezonumuzun ana gelir dönemi. Böyle giderse ancak personel giderlerimizi karşılayabiliriz” diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.