En İyi Otel Mimarisi Ödülü Erdal Tusavul'un

Turizm endüstrisinin en prestijli uluslararası ödüllerinden biri olan “İnternational Hotel Awards – Uluslararası Otel Ödülleri 2012 – 2013” sahiplerini buldu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
En İyi Otel Mimarisi Ödülü Erdal Tusavul'un
Mimarlık dalında verilen “En iyi otel mimarisi” ödülünü; pek çok başarılı projeye imza atan ve otel mimarisinde uzmanlaşmış Mimar Erdal Tusavul, Sentido Zeynep Golf & Spa Resort Hotel projesiyle  kazandı.

Cumhuriyetin 100’üncü yılı olan 2023 yılına, ekonomi, spor, kültür, sanat ve mimari gibi pek çok alanda lider ülke olma hedefiyle yürüyen Türkiye, bu alanlarda gelen güzel haberlerle doğru yolda olduğunu gösteriyor. Mimar Erdal Tusavul tarafından kurulan Linea Tusavul Mimarlık; Turizm endüstrisinin en prestijli uluslararası ödüllerinden biri olan  “İnternational Hotel Awards – Uluslararası Otel Ödülleri 2012 – 2013” değerlendirmesinde, Antalya’da faaliyetlerini sürdüren Sentido Zeynep Golf & Spa Resort Hotel projesiyle ‘en iyi otel mimarisi’ ödülünü kazandı.
Sentido Zeynep Golf & Spa Resort Hotel
Antalya Belek’te bulunan; yay şeklindeki mimarisi, sakinliği ve yeşilin içine yerleşmiş olmasıyla dikkat çeken proje, yüzde 90 müşteri memnuniyeti ile çalışmalarını sürdürüyor. Çağdaş mimari anlayış  ve malzeme kullanımı ile geleneksel yaşamı iç içe geçirebilme özelliğine sahip olan projede, golf, spa, deniz, olimpik yüzme, futbol, tenis gibi tüm aktiviteler gerçek anlamları ile yapılabiliyor.
 
Erdal Tusavul kimdir
1962 yılında İTÜ mimarlıktan mezun olmuştur.  Türkiye ve İtalya’da çalıştıktan sonra 1986’da LineaTusavul mimarlık bürosunu kurmuş ve günümüze kadar birçok ödüllü projeye imza atmıştır.  Otel projelerinde uzmanlaşmış olmanın yanısıra, yurt içinde ve yurt dışında, alışveriş merkezi, kongre sarayı, residence, villa gibi çok sayıda mimari ve dekorasyon projesi bulunmaktadır.  Projelerinden bazıları;  Lesottomans Hotel (İstanbul) , Han Çadırı (Kazakistan,Foster+partners  ile) , Astana Cumhurbaşkanlığı Kongre Merkezi (Kazakistan), NovyArbat 31 İş merkezi (Moskova), Hilton Otelleri (Bomonti, Mardin, Urfa), Bodrum Escana Evleri, Attelia Resort Hotel, Ela Quality Resort Hotel, Antedon Deluxe Hotel,  Halkalı Marriott Courtyard Hotel, Rixos Astana, Rixos Bodrum, Moskova Lazurnaya Hotel

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.