En güzel tasarım oteller...

Tasarım otellerde kendinizi bir sanat galerisinde veya çılgın bir tasarımcının atölyesinde gibi hissedebilirsiniz. Bu sıra dışı otellerin en güzelleri bu listede...

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
En güzel tasarım oteller...

CAM DUVARLI 75 VİLLA W RETREAT, KOH SAMUİ

Tayland'da, Koh Samui adasında hizmet veren bu tasarım otelinde gün, sabah tae-box dersleriyle başlıyor ve gece yarısı WooBar'da mojito ile sona eriyor. Özellikle gözlerden uzak bir konaklama ve huzur dolu bir tatil arayanlar için uygun olan otel, adanın sessiz ve sakin kuzey kıyısına konuşlanmış. Plaj son derece çekici, ancak dilerseniz cam duvarlı 75 villanın özel havuzlarından çıkmamayı da tercih edebilirsiniz. Villaların muhteşem Tayland Körfezi manzarasına sahip olduğunu da hatırlatalım.

ESKİDEN KÜTÜPHANEYDİ ANDAZ AMSTERDAM, PRİNSENGRACHT

Tasarımın Lady Gaga'sı olarak da adlandırılan, Hollandalıların asi çocuğu Marcel Wanders'ın tasarımı Andaz Amsterdam, eski bir kütüphaneyken bugün bir tasarım oteli. Otelin tasarımında lale, deniz haritaları ve tahta ayakkabılar gibi Hollanda'nın birçok simgesini değişik yorumlarla kullanan sanatçı, yine Hollanda'ya özgü mavi rengini, halılardan duvar kağıtlarına ve el boyaması lavabolara birçok detayda kullanmış. Canal View Kings adlı oda, muhteşem kanal manzarasıyla diğer odalar içinde öne çıkıyor.

HER KAT FARKLI RENKTE PANTONE HOTEL, BRÜKSEL

İç mekanı Michel Penneman, dış cephesi ise Olivier Hannaert tarafından tasarlanan Pantone Hotel, 61 odaya sahip şık bir konaklama alternatifi. Her bir katında farklı bir renge sahip olan otel, kontrastlar baz alınarak tasarlanmış. Beyaz duvarlar adeta doygun renklerin göz alıcı görünmesi için zemin hazırlıyor. Renklerden oluşan büyülü bir dünyaya adım attığınızı hissettiren otelde, odaların duvarlarını Belçikalı fotoğrafçı Victor Levy'nin kareleri süslüyor.

MÜZİK OTELİ NHOW, BERLİN

Avrupa'nın ilk müzik oteli Berlin'de hizmet veriyor. Spree Nehri kıyısında kurulu otel, müzik ve tasarımın temel alındığı bir felsefeyle hayat buldu. İçerisinde iki profesyonel müzik stüdyosu da bulunan NHow Berlin, 304 odayla hizmet veriyor. Pembe, mavipembe ve mavi-siyah olarak üç ayrı renkte ve stilde tasarlanmış odaların büyük kısmı nehir manzaralı. 258 metrekarelik NHow Suite'in 110 metrekarelik devasa bir terası olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

GOLF SAHASININ YANINDA MİURA HOTEL, CELADNA

Celadna'da 44 odayla hizmet veren Miura, Çek Cumhuriyeti'nin önde gelen tasarım otellerinden. 36 delikli bir golf sahasının yanı başında bulunan otel, Beskydy Dağları'nın eteğinde muhteşem bir manzara sunuyor. Otelin bölgesel lezzetler sunan restoranının başında şef Michael Göth var. Otelde hem son teknolojinin kullanıldığı bir spa, hem de Andy Warhol'dan Damien Hirst'e ve Anish Kapoor'a dünyaca ünlü sanatçıların çalışmalarından örnekler yer alıyor. Çek heykeltıraş David Cerny'nin dev boyutlu eserleri de yine otelin hoş sürprizleri arasında. (Sabah)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.