En doğru turu seçmenin ipuçları...

Yılın en çok beklenen tatil zamanı geldi. Peki onlarca tatil fırsatı içinden en uygun tatil paketi nasıl seçilir? Tatile gitmeden önce hangi konulara dikkat etmelisiniz?

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
En doğru turu seçmenin ipuçları...

Gazella Turizm’den en doğru tatili seçmenin yolları...

Tatiller, şehrin stres dolu günlük yaşamından uzaklaşılıp aile ile beraber geçirilen ender zamanlardan olduğu için herkes tarafından heyecanla beklenir. Bu nedenle tatilde kötü sürprizlere yer olmaması gerekir. Fakat son yıllarda tatil turlarında sıkça duyulan hikayeler, tur paketleri seçerken tatilcilerin kuşku duymasına neden oluyor. Yurt dışı turlarda, merkezde olarak yazılan otellerin aslında şehir merkezinin dışında olması; eksik yazılan tur içerikleri ve turun sonunda çıkarılan ekstra ücretler tatilleri kabusa çevirebiliyor.

Tatilinizi seçerken tuzaklara düşmeyin...

Gazella Turizm, tüketicilerin tatil ve tur satın alırken yalnızca fiyatına bakarak karar verme eğiliminin yanlışlığını vurguluyor. Yalnızca fiyata odaklanarak verilen kararlar daha sonra tatilcilerin bütün sene boyunca sabırsızlıkla bekledikleri tatillerinden memnun dönmemelerine neden oluyor. Düşük fiyatlı ancak içerik açısından yeterince dolu ve doyurucu olmayan programlarda kötü deneyimler yaşayanlar tatilden hayal kırıklığıyla dönüyor. Ayrıca ucuz tatil vaatleriyle yola çıkan tatilciler, sonradan karşılarına çıkarılan ek masraflar nedeniyle kötü sürprizlerle karşılaşıyor. Gazella Turizm, tatil paketleri alınırken yalnızca fiyatına değil, içeriğine de bakılmasını ve bu iki unsurun karşılaştırılarak karar verilmesini tavsiye ediyor.

Tur grubunuz kaç kişilik...

Tatilcilerin özellikle yurtdışı turlarda çektiği en büyük sıkıntılardan biri de kalabalık tur grupları ve kalabalık tur gruplarının neden olduğu vakit kaybı. 20 kişinin üzerinde katılımların olduğu turlarda uzun pasaport kontrolleri, bagaj bekleme, tur sırasında sonu gelmeyen kuyrukların oluşturulması, grubun kontrolünün zorlaşması ve transferlerde sıkıntı çekilmesi en çok karşılaşılan sıkıntıların başında geliyor. Ayrıca 20 kişiyle sınırlı turlarda, rehberlerin katılımcılarla birebir ilgilenme şansı doğuyor ve böylece kişiye özel hizmet sağlanmış oluyor.

Tur kesin kalkış mı...

Tatile gidiş tarihinizin aylar öncesinden bir tur satın alıp, uzun zaman bu tatilin hayalini kuruyorsunuz. Ancak tam tatile gitmenize 3 gün kala tur şirketi turu, turda yeterli kalabalık olmadığı için iptal ediyor. Bu tip tatsızlıkları yaşamamak için mutlaka turun kesin kalkış olup olmadığı sorulması gerekiyor.

Turda vade farkı var mı...

Bazı tur şirketleri, tatil paketinin alındığı günün kurunun yerine; tatilin gerçek zamanındaki kuru hesaplayarak tur fiyatlarına komisyon ekliyorlar. Bu hususa da dikkat edilerek, tatil paketi alındığı günün kurundan satın alınmalı.

Turda belirlenen oteller nerede...

Her ne kadar kataloglarda tur kapsamında kalınacak oteller şehrin merkezinde gözükse de bazen “merkez” kavramı değişiklik gösterebiliyor. Bu nedenle tur şirketine otelin yeri, merkeze olan uzaklığı ve toplu taşıma araçlarının kullanılıp kullanılmayacağı da önceden sorulmalı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.