EMITT Fuarı açıldı...

Doğu Akdeniz Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı (EMITT), kapılarını 15. kez açtı. EMITT'in Türkiye turizminin aynası olduğunu açıklayan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, turizmin Türkiye’nin her bölgesine yayıldığını söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
EMITT Fuarı açıldı...

Bu yıl 15’incisi düzenlenen EMITT fuarı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, konuk ülke bakanları, Türkiye’nin çeşitli illerinden vali, belediye başkanı, kaymakam ve turizm sektörü temsilcilerinin aralarında olduğu çok sayıda kişinin katılımıyla açıldı.

Açılış töreninde konuşan EMITT direktörü Hacer Aydın, EMITT’in her yıl yüzde 10-15 büyüdüğünü belirterek, 2011’de EMITT’in yüzde 11.2 oranında büyüdüğünü açıkladı. Ekin Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Halim Bulutoğlu ise Mısır ve Tunus’ta yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek, bu ülkelerin yanında olduklarını kaydetti. Turizmin Anadolu’da büyüdüğünü belirten Bulutoğlu, Anadolu başta olmak üzere turizm sektöründe yaşanan büyümenin EMITT’e yansıdığını kaydetti.

 

Yatırımlar Doğu’ya kaydı...

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan global ekonomik kriz nedeniyle dünya turizmindeki dengelerin değiştiğini ve güç kaymalarının yaşandığına işaret eden Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Turgut Gür, bu süreçten Türkiye’nin güçlü çıktığını söyledi. TYD olarak yalnız turizm yatırımı değil, yatırımların kullanım oranlarını artırmak için de çalışma yaptıklarını dile getiren Gür, TYD’nin sahil kesimlerindeki yatırım deneyimlerini Anadolu’ya kaydırdığını ifade etti. Haritada Sinop-Antalya  arasında bir çizgi çekildiğinde çizginin batısında 85, doğusunda 86 turizm teşvik belgesi alındığını hatırlatan Gür, ilk defa yatırımların Doğuda Batıyı geçtiğini dile getirdi.

Babelgeith: Yemen açık hava müzesi gibi...

15. EMITT fuarının konuk ülkesi olan Yemen’in Turizm Bakan Yardımcısı Omar Babelgeith, Yemen’de dört mevsim tatil yapılabileceğini ve kültür, doğa, çevre turizmi açısından Yemen’de çok farklı turizm olanakları bulunduğunu söyledi. Yemen’in bir açık hava müzesi olduğunu vurgulayan  Babelgeith, herkesi Yemen’e davet ederek, Yemen’deki doğal hayatı deneyimlemesini istedi.

Günay: Turizmi geri çekecek uygulamalara imza atmayız...

Konuşmasına dünya turizmindeki gelişmeleri hatırlatarak başlayan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye turizminin dünyadaki bu gelişmeyi içselleştirerek dünya turizmindeki payını artırdığını söyledi. Hükümetlerinin turizmi önemsediğini ve turizmi geri çekecek hiçbir uygulamaya imza atmayacaklarını belirten Günay, TÜROFED Başkanı Ahmet Barut’un alkollü içki düzenlemesi ve eğlence yerlerinin yüksek sesle müzik yayını yapmasıyla ilgili düzenlemeleriyle ilgili uyarılarına yanıt verdi.

Yüksek sesle müzik dinleyerek eğlenen tatil yapan kesimlere saygı gösterdiklerini ancak onların da dinlenmek isteyenlere saygı göstermesini isteyen Günay, kimin alkol tükettiğine karışmadıklarını ancak gençleri koruyucu önlemler almak zorunda olduklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından konuk ülke Yemen’e, konuşmacılara ve katkıda bulunan sponsor firmalara Bakan Günay tarafından plaket takdim edildi.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.