EMITT Fuarı’nı, Türkiye ve Mısır Turizm Bakanları açacak...

Küresel çaptaki turizm sektörü için büyük önem taşıyan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat (EMITT) Fuarı, dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen turizmcileri ağırlamak üzere 14’üncü kez kapılarını açıyor. 11-14 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek Fuar’ın açılışını ise Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 'Konuk ülke' Mısır’ın Turizm Bakanı Zoheir Garranah ile birlikte yapacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
EMITT Fuarı’nı, Türkiye ve Mısır Turizm Bakanları açacak...

Küresel ekonomik krizin yarattığı durgunluğu aşmak isteyen turizm sektörünün temsilcileri, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat (EMITT) Fuarı aracılığıyla bir kez daha İstanbul’da buluşuyor. 14’üncü kez düzenlenen EMITT Fuarı’nın açılışı T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile “konuk ülke” Mısır’ın Turizm Bakanı Zoheir Garranah tarafından yapılıyor.

 

11 Şubat 2010 Perşembe günü saat 11:00’da başlayacak olan törenin açılış konuşmalarını ise Bakanların yanı sıra İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ekin Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Halim Bulutoğlu, ITE Group İcra Kurulu Başkanı Russell Taylor, Ekin Fuarcılık Genel Müdürü Hacer Aydın, Türkiye Turizm Yatırımcılar Derneği (TYD) Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Gür, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Barut yapıyor.

 

Turizmin ekonomiyi canlandırmada üstlendiği lokomotif rolün önemini bilen 60 ülke ve Türkiye çapından 100’ü aşkın il ve belde de 11-14 Şubat 2010 tarihleri arasında düzenlenen EMITT Fuarı’nda yeni fırsatlar yakalamaya çalışıyor. Avrasya bölgesindeki ülkeler başta olmak üzere uluslararası turizm camiasından büyük ilgi gören EMITT Fuarı, dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanındaki otelleri, acenteleri, işletmecileri, beldeleri, girişimcileri, turizm profesyonellerini ve tatilseverleri aynı çatı altında buluşturuyor.

 

Cezayir, Japonya, Tanzanya, Tataristan ve Bosna Hersek gibi ülkeler ilk defa EMITT Fuarı’na katılırken Almanya, Arjantin, Azerbaycan, Bahreyn, Batı Afrika, Birleşik Arap Emirlikleri, Çek Cumhuriyeti, Dubai, Endonezya, Ermenistan, Fas, Filistin, Güney Afrika Cumhuriyeti, Hindistan, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İtalya, Kavala, Kenya, Kıbrıs Rum Kesimi, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Lübnan, Makedonya, Meksika, Mısır, Özbekistan, Peru, Rusya, Slovakya, Suriye, Tayland, Tunus, Ukrayna, Yemen ve Yunanistan gibi ülke ve bölgeler Fuar’da çeşitli temsilcilikleri ile yer alıyor.

 

Türkiye çapındaki il ve beldeler de sahip oldukları turizm potansiyelini EMITT Fuarı’nda sergiliyor. Batı Karadeniz’deki iller Batı Karadeniz Kalkınma Birliği (BAKAB) nezdinde Fuar’daki yerini alırken Adana, Adapazarı, Adıyaman, Akçakoca, Akşehir, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Ayvalık, Balıkesir, Bartın, Batman, Beypazarı, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burhaniye, Bursa, Büyükçekmece Çanakkale, Çorum, Denizli, Düzce, Eceabat, Edirne, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Gelibolu, Giresun, Gökçeada, Gümüşhane, Hatay, Iğdır, Isparta, İçmeler, İzmir, Kahramanmaraş, Kandıra, Kapadokya, Karabük, Kars, Kastamonu, Kaymaklı, Kemah, Kayseri, Kemaliye, Keşan, Kırıkkale, Kırşehir, Kızılcahamam, Konya, Kozan, Kuşadası, Küçükkuyu, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Marmaris, Mersin, Niğde, Niksar, Ordu, Pelitköy, Rize, Safranbolu, Sakarya, Samsun, Silifke, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şarköy, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli, Ürgüp, Van, Yozgat ve Zonguldak gibi il ve beldeler de EMITT Fuarı aracılığıyla seslerini duyurmaya hazırlanıyor. Böylece tarihi ve kültürel miraslardan doğal güzelliklere, yöresel tatlardan el sanatlarına kadar bu topraklara zenginlik katan tüm unsurlar, EMITT Fuarı’nda meraklılarını bekliyor.

 

 

Yüzlerce turizm merkezinden 3.500’e yakın katılımcının da yer alacağı Fuar’ın davetiyeleri ise  www.fuardavetiyesi.com adresinden ücretsiz ve online olarak alınabiliyor. EMITT 2010 Fuarı hakkında ayrıntılı bilgiye ise www.emittistanbul.com adresinden ulaşılabiliyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.