Emin Çakmak'tan Bakan Ersoy'a acil çağrı

TÜRSAB Hepimizin Platformu Kurucu Başkanı Emin Çakmak, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'a acil çağrıda bulunarak, "Gelin, Türkiye Seyahat Acenteler Birliği 'TÜRSAB' Kanunu'nu meclise sevk etmeyin ve yeniden topal bir kanun çıkarma yolunu açmayın" dedi.

12/06/2019 18:57
Emin Çakmak'tan Bakan Ersoy'a acil çağrı

Emin Çakmak'ın Bakan Ersoy'a yaptığı çağrı şöyle:

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı'na acil çağırım!!!

Sayın Bakanım,

Özel sektörden gelen bir temsilci ve bakan olarak, bu konumu tarihi bir fırsata dönüştürmek için;

*Gelin, Türkiye seyahat acenteler birliği TÜRSAB kanununu meclise sevk etmeyin ve yeniden topal bir kanun çıkarma yolunu açmayın. 

*Gelin, TÜRSAB kanununu iptal edelim.

*Gelin, Türkiye Rehberler birliği kanunu iptal edelim.               

*Gelin hep birlikte, Türkiye Turizm kanununu çıkartalım. Tüm Turizm paydaşlarını kucaklayacak, birbirlerinin arasındaki organik bağı belirleyecek ve sorumlukları tarif edecek, tüm paydaşların hak ve hukuklarını koruyacak bir kanunla ve tüm paydaşlara, otelcilere ve turizm acentelerine, uçak ulaşım firmalarına, rehberlere ve turizm taşımancılara, ayrı ayrı, yönetmelikler çıkartılarak, Türkiye Turizm kanununun altında, birbirleri arasında organik bağın tarifini ve sorumluklarını belirlemek mümkün.

Dolayısıyla, bu tarihi fırsatı kaçırmayalım. Bir takım kanunların yenilenmesi, ya da, güncellenmesi ile vakit kaybetmeyelim. Topyekûn Türkiye turizmini kucaklayacak, herkesi mutlu edecek, bir kanunun çıkmasına vesile olunuz ve liderlik yapınız. Bizde özel sektör olarak, bu yaklaşmanıza destek olalım.

Gerekirse, üç gün boyunca, tüm paydaşlarla bir arada Antalya da veya Anadolu’nun her hangi bir noktasında, bir araya gelip, Türkiye Turizm kanununu maddelerini tartışalım, paydaşların arasındaki sorunları tartışalım ve bir kanun haline getirip, bunu da sizin bakanlığınız döneminde, meclise sevk ederek, çıkartalım.

Malumunuz iki sektör temsilcisinin ayrı ayrı kanunları var ve bu kanunlarda birçok maddeleri birbirine çelişiyor. Uzun yıllardır, otelciler birliği ve federasyonu da oteller için, ayrı bir kanun talep etmekte ve bunu da sürekli dile getirmekte. Yarın, turizm taşımacıları bir kanun talep edecek. Yarın, hava taşımacıları ayrı bir kanun talep edecek. Dolayısıyla, aynı sektörde, faaliyet gösteren ve hizmet veren, tüm paydaşları ayrı ayrı kanunlarla yönetmektense, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığın himayesinde ve size bağlı bir Türkiye Turizm kanunuyla, tüm paydaşları bir çatı altında bir araya toplamak mümkün olacaktır.

Bu kanunla beraber, Türkiye Turizm Ticaret Odalarının kurulmasının önünü açalım ve bu çalışmayla birlikte de, gerek tanıtımda, gerek kültürel mirasa sahip çıkılması yönünde, 81 ilde kurulacak, Türkiye Turizm Ticaret Odalarıyla beraber, hem kültürel mirasımızın ayaklandırılması, sahip çıkılması, hem de bölgelerimizin de destinasyonlarımızın daha aktif bir şekilde tanıtılması ve özel sektöründe, Devlet ile beraber, Hükümetimizle beraber, Türkiye Turizmin tanıtılmasına maddi katkıları Türkiye Turizm Ticaret Odalarınca yapılması mümkün olacaktır, Tüm bunlar Bakanlığımızın koordinasyonunda yapılması mümkün olacaktır.

Dolayısıyla, sizlere çağırım; Özel sektörden gelen bir Bakan olarak, bu pozisyonu çok iyi değerlendirelim ve bunu tarihi bir fırsata çevirelim. Bu kanundan sonrada, topyekûn bir turizm seferberliği başlatıp, koymuş olduğumuz 70 milyon turist, 70 milyar dolar hedefe, el ele, güç birliği yaparak, iş birliği yaparak, hep beraber yürüyelim.

Bu benim sizlere naçizane çağrımdır.

Saygılarımla,

Emin ÇAKMAK

Turizmde Seferberlik Platformu Kurucu Başkanı

TÜRSAB Hepimizin Platformu Kurucu Başkanı


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.