Elkhereiji Group İstanbul'da otel arıyor

Elkhereiji Group, Türkiye'de 100 Milyon Dolarlık yatırım için görüşmelere başladı. Tarım ve turizm öne çıkan sektörler. Ayrıca hastane yatırımı da düşünülüyor.

17/04/2019 10:19
Elkhereiji Group İstanbul'da otel arıyor

Suudi Arabistan merkezli SAK Consultants'ın Yönetim Kurulu Başkanı Solaiman El Khereiji, Türkiye'de tarım, sağlık ve konaklama alanında bir dizi yatırım üzerinde çalıştıklarını; ortaklık ve işbirlikleri için görüşmeler yürüttüklerini söyledi. Yatırımlar için 100 Milyon Dolarlık bütçeleri bulunduğunu belirten El Khereiji, yatırımları Türk, Suudi ya da uluslararası ortaklıklar yoluyla yapmak istediklerini; bu nedenle projelerin toplam yatırım tutarının çok daha yüksek olabileceğini belirtti.

SAK, Suudi Arabistan merkezli Elkhereiji Group bünyesinde faaliyet gösteriyor. Reuters'ta yer alan habere göre, Elkhereiji Group'un gayrimenkul, finans, sigorta, kimya sanayi, petrokimya, çimento ve gıda gibi alanlarda yatırımları bulunuyor.

Otel yatırımı için görüşüyoruz

Yatırım yapacakları bir diğer alanın da konaklama sektörü olduğunu belirten El Khareiji, Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapan yabancılara yönelik bir projeleri olduğunu söyledi.

El Khareiji, "Burada ev alan yabancılar evlerini yılda birkaç ay kullanıyorlar. Yılın 9-10 ayında ise burada olmuyorlar... Yeni bir sistemimiz var. Küçük otelleri satın alıp oda bazında ailelere satıyoruz. Aile oteli ya da butik otel dediğimiz bu sistemde, birkaç aile otelin sahibi oluyor" dedi ve ekledi:

Otel yatırımlarına İstanbul'dan başlayacak

"Bu aileler ev almaktansa ihtiyaçları kadar oda satın alıyorlar. 2, 3 bazen 4 oda alıyorlar, buraya geldiklerinde de bu otelde kalıyorlar.  Geldikleri zaman hem temizlik, yemek gibi işlerle uğraşmak zorunda kalmıyorlar, hem de evin aidat, ortak gider gibi masraflarından kurtulmuş oluyorlar. Burada olmadıklarında odalar otel olarak işletilmeye devam edildiği için gelir de elde ediyorlar."

Otel yatırımlarına İstanbul'da başlayacaklarını, sonrasında Bursa'ya gitmek istediklerini kaydeden El Khereiji, "15-20 odalı butik otellere bakıyoruz. İstanbul'un Anadolu yakasında dört yıldızlı bir otel ile görüşüyoruz. Yüzde 70 hisse almayı teklif ettik. Daha fazla da olabilir. Bu otel için 12 milyon dolarlık bir yatırımdan bahsedebiliriz" diye konuştu.

Yaşlılara yönelik bir konaklama projesi üzerinde de çalıştıklarını belirten El Khereiji, bu kapsamda Sapanca, Yalova ya da İznik'te arazi arayışında olduklarını söyledi.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.