Ela Quality, rotasını Ege'ye çevirdi...

Ela Quality Resort Hotel, yatırım atağına kalktı. Yeni yatırımların rotasını Ege olarak açıklayan Ela Quality Resort Hotel Genel Koordinatörü Y. Vadi Karatopraklı, Didim ve Demre'ye yapılacak yeni otellerinin müjdesini verdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ela Quality, rotasını Ege'ye çevirdi...

Yeni yatırımları için yönlerini Ege bölgesine çevirdiklerini açıklayan Ela Quality Resort Hotel Genel Koordinatörü Y. Vadi Karatopraklı, Didim ve Demre'ye yeni otel yapacaklarını söyledi. Osmanlı mimarisiyle modern mimariyi bir arada barındıran farklı konseptiyle üst segmente hitap eden Didim ve Demre’de iki kardeş otel daha geliyor. Ela Quality Resort Hotel kalitesinde olacak bu yeni otellerden ilki Didim’de 2013 yılında hizmete girecek.

Yeni yatırımları için yönlerini Ege bölgesine çevirdiklerinin altını çizen Ela Quality Resort Hotel Genel Koordinatörü Y. Vadi Karatopraklı, “Ayrıca 14 arazi ile daha ilgileniyoruz. Bizim konseptimize uygun olanları bünyemize katacağız” dedi.  

Türkiye’nin ve Akdeniz çanağının en seçkin otelleri arasında yer alan Antalya Belek’teki Ela Quality Resort Hotel’e önce Didim’de ardından da Demre’de iki kardeş otel geliyor. Didim Taşdibi mevkiinde çok özel bir koyda inşa edilecek ve 800 yataklı olacak yeni otel, Ela Quality Resort Hotel kalitesinde üst segmente hitap edecek. Ela Quality Resort Hotel Genel Koordinatörü Y. Vadi Karatopraklı, “Didim’deki otelimizi 2013 yılında hizmete açacağız” dedi.

Ela Quality Resort Hotel, 2007 yılında Belek’te hizmete girmesinin ardından yakaladığı verimlilikle kısa zamanda kardeş otellerine sahip oluyor. Aktay Turizm bünyesinde faaliyet gösteren Ela Quality Resort Hotel, kısa bir süre önce Didim’de 175 bin metrekarelik, Antalya Demre’de ise 75 bin metrekarelik iki arazi satın aldı. Arazilerle ilgili proje geliştiren Aktay Turizm Grubu, bu iki bölgeye Ela Quality Resort Hotel kalitesinde iki tesis inşa edecek.

Didim’de yatırım 50 Milyon Doları bulacak...

Didim’deki tesisin 350-400 odalı ve 800 yataklı olması planlanıyor. Bu tesisin hizmete açılmasının ardından Demre’de başlayacak diğer tesis için proje çalışmaları halen devam ediyor. Ancak şartların iyi gitmesi halinde iki tesisi de aynı dönemde açabileceklerinin sinyalini veren Ela Quality Resort Hotel Genel Koordinatörü Karatopraklı, “Didim Taşdibi mevkiinde çok özel bir koyda biraz daha lüks kesime hitap edeceğiz. Proje çalışmalarına başladık. Tahmin ediyorum 40-50 milyon doları bulacak bir yatırım olacak. Arazi çok büyük, farklı yeşilleme çalışmaları olacak, ferahlık olacak. Daha farklı milliyetlere hitap edeceğiz. Demre ise Kemer’den sonraki tatil yapılabilecek en güzel yer. Didim’e göre daha fonksiyonlu bir yer. Batığı var, tarihi eserleri var, Noel Babası var, daha zengin bir yer” diye konuştu. 

Yeni araziler sırada...

Didim ve Demre’nin dışında ayrıca 10’u Ege bölgesi, 4’ü Antalya’da toplam 14 arazi üzerinde satın alma çalışmaları yürüttüklerini aktaran Karatopraklı, bunlardan 4 tanesinde yüzde 90 seviyesinde olumlu bir noktaya ulaştıklarını vurguladı. Bu araziler içerisinde kendi konseptlerine göre uygun olanlarını satın alacaklarını kaydeden Karatopraklı,  Ege bölgesine yoğunlaştıklarını ve güzel koyu olan, termal ve kaplıcalardan da yararlanabilecekleri farklı konseptler yaratabileceklerini ifade etti.

İstanbul oteli için geri sayım başladı...

Bir süredir İstanbul’da tarihi yarım adada şehir oteli için yer baktıklarını ve bu konuda da sona yaklaştıklarını hatırlatan Karatopraklı, en kısa zamanda tüm detayların netleşeceğini vurguladı. Karatopraklı, “Bizim hayalimiz tarihi yarımadada özel bir şehir oteli yapmak. Belki de sürpriz bir şekilde iki yerde birden de olabilir. Bu bölgede hep küçük yerler kaldı. 80-100 suit odalı düşündüğümüz İstanbul oteli için misafirleri burada yatırmak araç olacak. Biz bunun için İstanbul paketi satacağız. Misafirimiz özel araçla havalimanından alınacak, çok özel yerlerde, çok özel yemekler yedireceğiz ve Ayasofya, Sultanahmet gibi tarihi dokuya sahip yerlerimizi özel turlarla gezdireceğiz” diye konuştu.

Hedefleri yakaladı...

Yüksek fiyatla üst kesime hizmet veren Ela Quality Resort Hotel, bu yıl hem pozisyon olarak, hem de ekonomik olarak hedeflerini yakaladı. Otel, özellikle bu yıl Avrupa’nın en büyük turizm operatörlerinden Alman TUI ile girdiği stratejik işbirliğinde dünyada ilk kez uygulanan dinlence ve eğlence konsepti ‘Puravida’ ile başarılı oldu. ‘Puravida’ konsepti yüksek fiyatla satış imkanı yaratırken, yalnızca Almanya’da bu hizmeti alabilecek 5.3 milyon kişi olması Ela Quality Resort Hotel’e farklı fırsatlar yaratıyor. TUI’nin ‘Puravida’ konseptinin Türkiye’de hem yatırımcısı, hem de işletmecisi olan Ela Quality Resort Hotel, Didim ve Demre’de hizmete girecek otelleri de bu konseptte veya kendine has farklı konseptlerde işletmeyi planlıyor.

Başarıyı yakalayabilmek için insan kaynaklarına da büyük önem veren Ela Quality Resort Hotel, hizmete girdiği günden bu yana, bu alanında personeline 500 bin doların üzerinde eğitim hizmeti verdi. Özellikle otelde 12 ay çalışan 482 personele nisan, mayıs, haziran aylarında gerçekleştirilen performans değerlendirmesinde başarılı olanları prim sistemiyle ödüllendiren otel, bu alandaki ‘Akademi Q’ eğitim sistemiyle sektörde adeta bir okul seviyesine ulaştı

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.