Eğlence sektörünü Arap ve Ruslar ihya ediyor...

Zengin turist denildiğinde akla ilk gelen Rus Oligarklar ve petrol zengini Araplar artık tatil için İstanbul'u tercih ediyor. 6 aylık asgari ücrete denk gelecek hesabı bir gecede ödüyorlar

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Eğlence sektörünü Arap ve Ruslar ihya ediyor...

Para harcamayan yabancı turistten şikayet eden turizmcilerin yüzünü güldüren gelişme...  Bu yıl İstanbul'un lüks mekanlarına gelen turist sayısı yüzde 40 oranında arttı. Daha önce Monte Carlo, Paris ve Londra'yı tercih eden zengin turistlerin bu yıl İstanbul'a akın etmesi turist profilini tamamen değiştirdi. Sostetik turistler İstanbul'a özel jet yada mega yatlarıyla geliyor, gittikleri her yerde en pahalı içki ve yemekleri sipariş ediyor. 

TUİK'in 2011 yılındaki verilerine göre yabancı turistler ortalama 592 dolar harcarken şu an gelen zengin kesim turisti bu parayı bir akşam yemeği için ödemekten çekinmiyor. Petrol zengini Araplar'ın ve Rus Oligarklar'ın İstanbul'a akın etmesinden dolayı bir hayli mutlu olan turizmciler, rakamın daha da artacağına inanıyor.

BALIK VE BÖCEĞE RAĞBET

Mehmet Koçarslan ( Reina Sahibi): Turist sayısında yüzde 40 gibi bir artış var. Profil değişti.  Zengin, varlıklı ve kültürlü turistler mekanımıza geliyorlar. Boğaz'da gece hayatının güzelliğini duyup, İstanbul'a akın ediyorlar. Yemek tercihleri mönünün en pahalı seçenekleri oluyor. Böcek ve balık yemeyi tercih ediyorlar. Mutlaka Dome Perignon şampanya açıyorlar. 20 turistin 1 haftada ülkeye bıraktığı dövizi zengin turist 1 günde bırakabiliyor.

İSTANBUL EKTİĞİNİ BİÇİYOR

Barış Tansever ( Sunset Gril&Bar Sahibi ve TURYİD Genel Sekreteri): İstanbul son 10 senede ektiğini biçmeye başladı. Dünya liginde karar verme mekanizmasındaki insanlar gelmeye başladı. Mekan sahipleri, bu ilginin önemli bir parçasıyız. Gastronomi alanında İstanbul'un değerlerini, dünyada sunabilecek bir şehir yok. Açık havada yemek yemek, iki kıta arasında boğazın sunduğu peyzaj İstanbul'u önemli metropollerden biri haline getirdi. Fakat bu trendin daha başlangıç aşaması.  Personelimizi daha iyi eğitmeliyiz. Her müessesemizin büyük elçi gibi çalışması gerekiyor.

LÜKS TÜKETİME TALEP FAZLA

Emre Ergani ( Blackk, Sess, Biber Sahibi): İstanbul, Bodrum ve Çeşme artık dünya eğlence haritasında yerini almış bulunmaktadır. Yapılan tanıtımların meyvesini yemeye başlıyoruz.  Formula 1 ve futbol finallerin İstanbul'da yapılmasıyla biz aslında bu güzel şehri insanlara tanıttık.  Bunlar doğru izlenen turizm politikasının sonucudur.  Özellikle Ortadoğu ve Rusya'da çok popüler olduk. Burada lüks tüketime talep oldukça fazla. Hepsi geldiklerinde, mutlaka Dome Perignon şampanya açtırıyor.

NİCELİK DEĞİL NİTELİK

Erol Kaynar ( Sortie Sahibi ): Turistin sayısal üstünlüğü çok önemli değil ama kalite üstünlüğü çok önemlidir. Özellikle bu yıl bizleri ziyaret eden turist profili tamamen değişti. Artık daha kaliteli ve para harcayan turist ülkemize geliyor. Turistin uçaktan inmesinden geri dönüşüne kadar verilen tüm hizmetler özel önem arz ediyor. Bizim onları çok iyi karşılayıp, çok güzel ağırlamamız gerekiyor. Fiyat politikalarımızı düzgün tutup, sokakta turiste 'Kazıklanıyorum' hissi yaratmamamız lazım. Bu sayı daha da artacak. 15 Ağustos'un ardından İstanbul'daki nitelikli turist sayısında yükseliş görülecek. (Akşam)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.