Ege’den Almanya’ya turizm ve sanat köprüsü

Ege turizmi tarih, kültür, gastronomi ve sanat odaklı bir programla Alman turizmcilere ve sosyal medya fenomenlerine tanıtıldı. JETCO Turizm Grubu Başkanı Mücella Kantaroğlu’nun girişimiyle hayata geçen FVW 'Counter Days Live’ etkinliği, Almanya ile turizm köprüsü için önemli bir bağlantı kurdu.

05/06/2023 14:50
Ege’den Almanya’ya turizm ve sanat köprüsü

Almanya FVW tarafından organize edilen 'Counter Days Live 2023 -Turizm Tanıtım Günleri' etkinliği 24-27 Mayıs tarihleri arasında Korumar Ephesus Beach SPA Resort Otel'de gerçekleşti. Alman seyahat acenteleri temsilcilerinin ve sosyal medya fenomenlerinin yer aldığı yaklaşık 150 kişinin katılımıyla yapılan etkinlik boyunca Ege bölgesinin tarih, kültür ve konaklama imkanları tanıtıldı.

Türkiye-Almanya Ortak Ekonomik ve Ticaret Komitesi (JETCO) Turizm Grubu Başkanı ve Mea Villa Seyahat Acentesi Genel Müdürü Mücella Kantaroğlu’nun girişimiyle gerçekleşen bu etkinliğe Korumar Ephesus Beach SPA Resort Otel ev sahipliği yaptı. Üç gün boyunca bölgenin doğal ve tarihi güzellikleri ile konaklama imkanlarını tanıma fırsatı bulan Alman turizmciler ve sosyal medya fenomenleri iyi geçecek bir sezonun habercisi oldular. 

İlk gün Korumar Ephesus Beach SPA Resort Otel'de yapılan kokteyl ile başlayan etkinliğin ikinci gününde bir panel gerçekleşti.  FVW dergisi Yazı İşleri Müdürü Klaus Hildebrandt moderasyonunda yapılan “Türkiye Turizmi” konulu ve internetten de canlı yayınlanan panele; Turizm Geliştirme Ajansı (TGA), Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Kuşadası Otelciler Derneği, Sun Express ve Barut Otelleri temsilcileri katıldı.

YENİ SEZON BAĞLANTILARI İÇİN BİR ADIM

TGA Pazarlama Direktörü Alican Demir, Ege'deki turizm ürün çeşitliliğine vurgu yaparak Almanlar için Ege'nin yeni bir destinasyon olduğunu kaydetti ve tanıtım açısından bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekti.

TÜROFED Başkan Yardımcısı Tacettin Özden de konuşmasında bölgenin tarihi ve turistik değerlerinin yanı sıra gastronomik zenginliklerini anlattı. Özden Almanya'nın en büyük acentelerini ağırladıklarını, bunun yeni sezon bağlantıları açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Barut Otelleri Satış ve Pazarlama Direktörü Mesut Kurtulmuş ise Ege bölgesinin turizmden daha fazla pay alması için yatırımların sürdüğünü bildirdi ve Didim’de yeni bir otel açacakları haberini verdi.

Sun Express Pazarlama Müdürü Alexander Juretzka da, Türkiye’nin turizmdeki başarısına katkı sağlamak amacıyla çalıştıkları destinasyon sayısını artırdıklarını kaydederek Ege uçuşları hakkında bilgi verdi.

Aynı günün akşamı Kuşadası Belediyesi ev sahipliğinde tarihi Güvercinada Kalesi’nde bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte konuşan Belediye Başkan Vekili Oğuzhan Turan, bölge turizminde Kuşadası’nın önemini anlatırken, FVW dergisi Yazı İşleri Müdürü Klaus Hildebrandt de Alman konuklara,  ‘’Life style arıyorsanız Kuşadası’na gelmelisiniz!’’ çağrısı yaptı.

UNUTULMAZ DON JUAN DENEYİMİ

Korumar Otel'deki mini Turizm Fuarı ile başlayan son gün ise etkinliğe damgasını vurdu. Fuarın ardından Şirince’deki Tiyatro Sahne Şirince'ye giden turizmciler burada tiyatro sanatçısı Haydar Zorlu'nun Almanca sahnelediği Don Juan oyununu, İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta ve Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu ile birlikte izlediler. Zorlu, oyuna katılımcıları da dahil ederek unutulmaz bir deneyim yaşattı. FVW Yazı İşleri Müdürü Klaus Hildebrandt başrol oynarken, bazı katılımcılar da küçük roller aldı. Böylelikle Alman turizmciler ve sosyal medya fenomenleri, Ege'de 2 bin 500 yıldan günümüze süregelen tiyatro geleneğini bizzat yaşayarak yakından tanımış ve tatmış oldular.

“EGE’Yİ KÜLTÜRÜYLE ÖNE ÇIKARACAĞIZ”

JETCO Turizm Grubu Başkanı Mücella Kantaroğlu, Anadolu’nun tiyatronun doğduğu topraklar olduğunu vurgulayarak, hedeflerinin Almanya'da Ege'yi kültürüyle ve turizm çeşitliliğiyle tanıtmak olduğunu belirtti.

Kantaroğlu  şunları söyledi: "Almanya’dan gelen meslektaşlarımıza 'yaşayan Efes’i' göstermenin onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Tarihi eserleri, doğal güzellikleri, zeytinyağı, birbirinden nefis otları, bağ rotalarıyla gastronominin ön plana çıktığı bölgemizde, deniz-kum-güneş tatilcilerini, sakin köy hayatını tercih edenleri ya da tiyatro, festival ve konser talep edenleri de kucaklayacak programlar mevcut. Bisiklet rotamızdan, zeytin rotasına, milli parklardan flamingoları izleme turlarına, büyük şehir hayatı ve alışveriş zevki yapmak isteyenlere kadar geniş bir ürün yelpazesi sunuyoruz. Bu çok güzel geçen üç gün boyunca Ege'nin tarih, kültür, sanat, gastronomik değerlerini yerinde anlattık.”

BÜYÜK BİR ETKİNLİK DAHA GELİYOR

Son birkaç yıldır Almanya’daki Ege ilgisinin yükselmesi için çalıştıklarını söyleyen Kantaroğlu, önceki yıl İzmir’de Almanya’nın önde gelen turizmcilerini ağırladıklarını hatırlatarak bu yıl gerçekleşecek bir etkinliğin daha haberini verdi. Avrupa'da 6 bin bağımsız seyahat acentesini bünyesinde bulunduran ve Almanya'da seyahat endüstrisinde çok iyi bilinen Acenteler Birliği Schmetterling’in yıllık kongresini de Ege bölgesine kazandırdığını açıkladı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.