Easyjet, Türkiye'de beş yeni rota daha açacak...

Easyjet'in İsviçre, Avusturya ve Doğu Avrupa Pazarlama Direktörü Peter Voets, Türkiye’de havacılık sektöründe düşük tarifeli uçuşların, yüzde üçlük pazar payına karşın büyük bir potansiyel barındırdığını söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Easyjet, Türkiye'de beş yeni rota daha açacak...

Voets, Avrupa’nın en büyük düşük tarifeli havayolu şirketi EasyJet’in, 2010 yılında rotasını Türkiye’ye çevirdiğini belirterek, “Yeni yılda 21 yeni rotaya uçma kararı alan EasyJet, bunlardan beşini Türkiye’ye ayırdı. Türkiye havacılık sektörü Avrupa’nın en hızlı büyüyen pazarlarından biri” dedi.

 

Kayıtsız kalamadı...

 
Peter Voets, Türkiye’de yolcuların son dönemde artan seyahat eğilimlerinin büyümede önemli rol oynadığını belirterek, EasyJet’in de bu potansiyele kayıtsız kalamayacağını vurguladı. Voets, “Türkiye’de havacılık sektöründe düşük tarifeli uçuşlar yüzde üçlük pazar payına karşın büyük bir potansiyel barındırıyor. Bu yaz için Dalaman ve Bodrum’a beş ayrı noktadan daha uçuş imkanı sağlayacağız” diye konuştu.
 

Kış zor geçecek...

 
Kasım ve aralık aylarında yolcu sayılarındaki artışın güçlü bir seyir izlediğine ancak havacılık sektörünü zor bir kışın beklediğine dikkati çeken Voets, şöyle konuştu:  “Avrupa’da hızla artan işsizlik oranları kış aylarını olumsuz etkileyecektir. Ancak biz EasyJet olarak Avrupa’da kar hedefleyen birkaç şirketten biriyiz. 2010 yılında hedefimiz karlılığımızı yüzde 7 oranında artırmak. Türkiye pazarı düşük tarifeli uçuşlara kolay adapte oldu. Krizde tüketiciler çok daha bilinçli davrandı. ”

 

Pazar payı yüzde yedi...

Peter Voets, Türkiye’de koltuk kapasitesi açısından dördüncü büyük havayolu şirketi olduklarını dile getirerek, “Pazar payımız yüzde 7. Türkiye çok rekabetçi bir pazar. Pazarda küçük oyuncular da yer alıyor. Ancak sadece güçlü ve büyükler kalacak. Birleşmeler yaşanabilir. 2010 yılında yolcularımıza yeni sürprizlerimiz olacak” dedi.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.