Easy Jet'ten koltuk rezervasyonu uygulaması...

EasyJet, tüm uçuşlarında koltuk rezervasyonu uygulaması başlatıyor. Yolcuların Kasım ayından itibaren bu hizmetten yararlanabileceği kaydedildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Easy Jet'ten koltuk rezervasyonu uygulaması...

easyJet, Kasım 2012 itibariyle tüm uçuşlarında koltuk rezervasyonu uygulamasına başlıyor. easyJet yolcuları için kolay ve konforlu uçuş çok ekonomik olacak. Düşük tarifeli havayolu şirketi easyJet, Kasım ayı itibariyle uçuş ağına koltuk rezervasyonu uygulaması getiriyor. easyJet’in Nisan ayından bu yana yürüttüğü 6 bin deneme uçuşunda 800 binin üzerinde yolcu, koltuk rezervasyonu uygulamasını deneyimleme fırsatı yakaladı. 

Deneme uçuşları doğrultusunda yürütülen araştırmalar, yolcuların yüzde 70’inin, iyileştirilmiş uçuş deneyimi ile koltuk rezervasyonu sisteminden memnun olduğunu gösterdi. Yolcuların yüzde 60’ı ise bu uygulamayı easyJet’i tercih etme sebebi olarak değerlendiriyor.

easyJet koltuk rezervasyonu uygulamasını, yolcularının uçağa biniş sürecini bir stres kaynağı olarak görmesi ve bazı yolcuların yalnızca bu sebepten ötürü easyJet’i tercih etmemesi nedeniyle başlatıyor. Deneme uçuşlarında, sektörde öncü konumda olan rötarsız uçuşlarından ödün vermeden ve maliyetleri arttırmadan müşteri memnuniyetini koruma ve arttırma hedefini ölçen easyJet, başarılı testler sonucunda uygulamayı hayata geçiriyor.

En çok ön ve arka sıralar tercih ediliyor...

Bu uygulamanın, easyJet’in kolay ve ekonomik seyahati hedefleyen çalışmalarının bir ürünü olduğunu belirten easyJet CEO’su Carolyn McCall;  “Deneme sürecimizde, koltuk rezervasyonu uygulaması konusunda talep aldığımız yolcularımızdan olumlu geri bildirim almaktan dolayı çok memnunuz. Aynı zamanda, müşteri memnuniyetimizin temelini oluşturan rötarsız kalkış performansımızdan ödün vermeden bu uygulamayı yolcularımıza başarıyla sunabileceğimizi gösterdik.

Koltuk rezervasyonu uygulaması tüm yolcularımıza daha iyi bir uçuş deneyimi yaşatırken, dileyenlere koltuk seçme imkanı sunuyor. Deneme uçuşlarında yolcularımızın büyük bir kısmına check-in esnasında koltuk numaraları verildi. Koltuklarını kendileri seçen yolcularımızı en çok varış yerinde uçağı kısa bir süre içinde terk etmeye izin veren, ön sıralarda yer alan koltuklar ile ekstra bacak alanı sunan, çıkış sırasında yer alan koltukları tercih etti" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.