DZT Online Ortamında

DZT Alman Turizm Merkezi‘nin online portalı www.germany.travel 21 Ulusal Turist Kurulunun (NTO) internet görünülürlüğüne kıyasla dünya genelinde ortalamanın üstünde olumlu sonuçlar elde etti.

31/12/2019 23:40
DZT Online Ortamında

Bu sonuçlar, DTZ’nin görevlendirmesiyle Digital Tourism Think Tank/se1 tarafından yapılan kıyaslama araştırması sonucunda elde edildi. İnceleme kapsamında, özellikle benzer kaynak pazarların ve çeşitli kültür çevrelerinin Turist Kurullarına ait web siteleri ile sektörde yenilikçi olarak kabul gören portallar seçildi. Uzmanlar Esinlenme & Tasarım, Sosyal Medya-Entegrasyon, İçerik, Arama İşlevleri ve Mobil & Tablet konulu beş kategoriyi inceledi.

DZT’nin Sosyal Medya-Entegrasyon kategorisindeki internet görünülürlüğü olumlu puan topladı.  Sosyal Paylaşım ve Kullanıcı tarafından oluşturulan İçerik, günümüzde kullanıcılar açısından online pazarlamanın uzun vadeli başarısını tayin eden faktörlerdir.     DTZ Gençlik Kampanyası örneğiyle bu alanda belli kriterleri yerleştirdi. Yeterli derinliğe sahip ve erişimi kolay olan içerikler, engellerin bulunmaması, interaktif kartlar, çok dillilik ve güncel olaylar DTZ web sitesine içerik açısından iyi bir konum sağladı.

Alman portalı, sentaks mantığının yanı sıra, eş anlamlı kelimeler ve fonetik ile de çalışan arama işlevleri bakımından da olumlu puan topladı. DTZ Mobil & Tablet kategorisinde güncel yeni özellikler geliştirmekte olduğundan, bu konu kategorisinde değerlendirmeye alınmadı.

İçerik alanında da olumlu değerlendirme elde edildi. „Esinlenme & Tasarım“ kategorisinde duygusal görüntü dünyaları ve e-broşürler ve seyahat planlamaları gibi yararlı işlevler ile site puan topladı.

DTZ Yönetim Kurulu Başkanı Petra Hedorfer yaptığı açıklamada şöyle demektedir : „Araştırmanın sonucu, online dünyasına erken aşamada girmek, dijital iletişim imkanlarını akılcı bir şekilde birbirine bağlamak ve tüm kesimleri sürekli geliştirmek konusundaki stratejimizi teyit ediyor.www.germany.travel  bugün uluslararası turistlerin sevdiği bir bilgi kaynağı olmanın çok ötesindedir. Nihai müşteri odaklı bilgileri seyahat planlaması açısından pratik uygulamalarla birleştirmektedir.  Sosyal ağlardaki interaktif iletişimin çıkış kapısı olarak on-line görünülürlüğümüz güçlü bir çarpan etkisini yaratmaktadır: DTZ’nin tüm uluslararası Sosyal-Medya Kanallarının dünya çapındaki potansiyel erişim alanı 1,4 milyar kullanıcıdır“.  

İçerik çeşitliliği yoğun olarak kullanılıyor

2013 yılında DTZ sitelerinde 6,5 milyon ziyaretçi kaydedildi ve bu 2012 yılına kıyasla %22’lik bir artışa tekabül etmekte. Tıklama sayılarındaki en önemli artış oranları şu konulu sitelerde gerçekleşti: Kent gezileri (artı %31), UNESCO-Dünya Mirası Alanları (artı % 17)   ve Noel Pazarı-Spesiyal (artı % 50). Özellikle Seyahat Ülkesi Almanya için en önemli 10 kaynak pazar arasında olan Hollanda, ABD, İngiltere ve Fransa’dan gelen talep ortalamanın çok üstünde artış gösterdi.

www.germany.travel    turizm portalı her bir pazara özgü içerikleri 30 farklı dilde sunmakta.  600’den fazla Video, 265 modern 360-derece-panoramalar ve 12.000’den fazla resim Seyahat Ülkesi Almanya’yı görselleştirmekte. Haftalık olarak değişen haberler ve sürekli güncellemeler portalı canlı tutan ögeler.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.