DZT, "Alman vizesi kolaylaşacak"...

Alman Turizm Merkezi (DZT), Pera Paalce Jumeirah Hotel'de bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu Basın Ataşesi Dirk Sander, vize işlemlerini kolaylaştıracaklarını söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
DZT, "Alman vizesi kolaylaşacak"...

Frankfurt ve Nürnberg kentlerinin turizm potansiyelinin tanıtıldığı toplantıya, Frankfurt Turizm Ofisi Genel Müdürü Thomas Feda, Frankfurt Turizm Ofisi Uluslararası Pazarlama Müdürü  Dr. Alexandra Ulm, Fraport AG, Bölge Satış Müdürü Annete Biener, Nürnberg Turizm Ofisi Genel Müdürü Yvonne Coulin, Nürnberg Havalimanı, Havacılık Pazarlama Sorumlusu Silvia Arai Hoffmann, Alman Demiryolları Deutsche Bahn’ın Doğu Avrupa Satış ve Pazarlama Müdürü Yasmin Rathor-Tcholakov Alman Turizm Ofisi Güney ve Doğu Avrupa Desyinasyon Müdürü Birgitt Dittmar ve THY Bavyera Bölge Müdürü Osman Nuri Hasırcı katıldı.

Federal Almanya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Basın Ataşesi Dirk Sander, ekim ayından itibaren vize işlemlerinde yapacakları değişiklikler hakkında bilgi verdi. Türkiye'den Almanya'ya gidecek turistlerin kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Sander, “Konsolosluk olarak sadece ekonomi ve siyasetle değil, aynı zamanda toplumlar arası iletişimle de yakından ilgileniyoruz. Bu nedenle turizm bizim için çok önemli. Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesinde turizm çok önemli bir işleve sahip" dedi.

Türkiye ile Almanya arasındaki turizm konulu toplantılarda ana gündem maddesini genellikle vize konusunun oluşturduğunu vurgulayan Sander, önümüzdeki dönemde Türklerin Almanya vizesi alım sürecini kolaylaştıracaklarını ifade etti.

Vize işlemlerini IDATA şirketine devrettiklerini belirten Sander, bu şirketin haftanın 6 günü vize başvurusu alacağını ve başvuru için konsolosluğa gitmeye gerek kalmayacağını ifade etti. Sander, “Herkes bulunduğu yerden Almanya vizesi için başvuru yapabilecek ve vize alma süreci çok daha kolay olacak" diye konuştu.

Toplantıda, Frankfurt am Main kentini tanıtan Frankfurt Turizm Ofisi Genel Müdürü Thomas Feda, Frankfurt’un uluslararası ulaşımda bir merkez ve bağlantı noktası olduğuna dikkat çekerek “Şehir merkezi ile havalimanı arası 15 km. Frankfurt ister yürüyerek ister toplu taşıma ile her yere gidilebilen bir kent. Frankfurt sadece bir iş ve finans merkezi değil, aynı zamanda kongre ve kültür kenti" dedi.

Frankfurt'ta 5 yıldızlı 15, 4 yıldızlı ise 40  otel olduğunu söyleyen Feda, kentteki toplam nitelikli yatak kapasitesinin 37 bin olduğunu kaydetti. Geçen yıl 6.4 milyon civarında geceleme sayısına ulaştıklarını belirten Feda, Türk misafirlerin ise geçen yıl toplam 50 bin geceleme yaptıklarını söyledi. 

Türkiye’yi potansiyeli yüksek bir pazar olarak gördüklerini söyleyen Feda, Türkiye'den Almanya'ya yapılan seyahatlerin sürekli arttığına dikkat çekti. Frankfurt'ta 700 bin Türk’ün yaşadığını ifade eden Feda, Türk kültürünün artık köklü bir kültür haline geldiğini belirterek şunları söyledi: “Ayrıca Türk meclis üyelerimiz var. Aynı zamanda Frankfurt Eskişehir ile kardeş şehir olacak. Yine Frankfurt'ta  9 - 12 Kasım tarihleri arasında yapılan bir de Türk filmleri festivali var. 260 Türk şirketi bu festivale katkı sağlıyor. Bu yüzden de Türk kültürü bizim için çok önemli ve Frankfurt'a gelen Türk turistlerin sayısını arttırmak istiyoruz."

Frankfurt’taki Zeil bölgesinin alışveriş hacmi itibariyle Almanya’nın 1 numarası olduğunu söyleyen Thomas Feda, Frankfurt’un shopping turizmi açısından da cazip bir şehir olduğunu sözlerine ekledi.

Toplantıda söz alan Frankfurt Uluslararası Havalimanı’nın işletmecisi  Fraport AG Bölge Satış Müdürü Alexandra Ulm da Fraport tarafından işletilen Frankfurt Havalimanı'nda 100'den fazla havayolu şirketinin 100'den fazla ülkedeki 300 destinasyona uçuşlar yaptığını söyledi. Özellikle THY’nin kendileri için çok önemli olduğuna değinen Alexandra Ulm, THY’nin Frankfurt'tan İstanbul'a haftada 30 uçuş gerçekleştirdiğini belirtti.

Ulm, Frankfurt Havalimanı ile ilgili şu bilgileri verdi: “Frankfurt Havaalanı, 2011 yılında yaklaşık 56 milyon yolcunun yanısıra, 2,1 milyon ton yük (buna hava posta hizmeti dahil değildir) taşımacılığına ev sahipliği yapmıştır. Sadece yolcu ulaşım hizmetine bakıldığında dünyanın dört bir köşesindeki 300 ayrı noktadan, 100'ü aşkın havayolu şirketi düzenli biçimde Frankfurt'a gelir. Bu arada Türkiye'deki 15 ayrı noktadan haftalık 140 uçuş da, hava ulaşım planında yer alır. Frankfurt, yolcu kapasitesi bağlamında, Londra-Heathrow ve Paris'ten sonra, Avrupa'nın 3. büyük havaalanı konumundadır.”
 
DZT’nin tanıtım toplantısında Frankfurt’un yanısıra Nürnberg kenti de tanıtım yaptı. Nürnberg Turizm Ofisi Genel Müdürü Yvonne Coulin, Nürnberg’in Alman tarihinin tamamını temsil eden bir kent olduğunun altını çizdiği konuşmasında, şu bilgileri verdi: “Aynı zamanda Antalya ile kardeş kentiz. İkinci dünya savaşında yıkıldıktan sonra şehir yeniden inşa edildi.
 
Almanya'nın hiçbir kentinde tarihi bu şekilde izlemek mümkün değildir. Eski Nazi Partisi Kongre Alanı Dokümantasyon Merkezi de buradadır. İkinci dünya savaşından sonraki Nürnberg mahkemeleri de burada yapıldı. Nümberg mahkemeleri lahey adalet divanının da temellerini oluşturmuştur. Nürnberg'den de Türk - Alman film festivali var.”
 
Nürnberg Turizm Ofisi Genel Müdürü Yvonne Coulin dışında Nürnberg Havalimanı Pazarlama Sorumlusu Silvia Arai Hoffmann ve THY Bavyera Bölge Müdürü Osman Nuri Hasırcı da birer sunum yaptılar.
 
THY Bavyera Bölge Müdürü Osman Nuri Hasırcı da THY’nin bölgedeki faaliyetleri hakkında bilgi verdi. THY olarak Nürnberg Fuarı ile LOI anlaşması imzaladıklarını kaydeden Hasırcı, tarafların karşılıklı olarak birbirlerini tavsiye edeceklerini söyledi. Nürnberg Messe ile Türk Hava Yolları arasındaki stratejik işbirliğinin Nürnberg Havalimanı ile, sadece Türkiye'nin ve komşu Türk cumhuriyetleri için değil, Yakındoğu, Kuzeydoğu Afrika ve Güneydoğu Asya için de aktarma limanı rolüyle İstanbul Atatürk Uluslararası Havalimanı arasındaki bağları güçlendirdiğini ifade eden Hasırcı, “Coğrafi konumu sayesinde İstanbul dünya çapındaki iş ilişkileri için kıtalar arası kavşak ve dayanak noktasıdır ve Türk Hava Yolları'nın uçuş yaptığı yaklaşık 200 rotanın çıkış noktasıdır” diye konuştu.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.