Dünyaya en çok turist gönderen tur operatörleri Türkiye'de 

Dünya'ya en çok turist gönderen dört büyük Çinli Tur operatörü temsilcileri Lı Quanju, Yan Lanru, Ye Jıaqı, Kaı Yang ÇTSO Yönetim Kurulu ve Çanakkale'nin turizm sektör temsilcileri ile bir araya geldi.

11/10/2019 13:49
Dünyaya en çok turist gönderen tur operatörleri Türkiye'de 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Uzmanı Ezgi Canpolat’ın katılımlarıyla Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Kongre Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda, Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Y.Murat Aydoğdu, Yönetim Kurulu Üyesi Akın Yalman, GMKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Güç, GMKA Yatırım Destek Ofisi Çanakkale Koordinatörü Recai Başaran ÇATOD Başkanı ve Meclis Üyesi Armağan Aydeğer, Rehberler Odası Başkanı Cihan Müşterioğlu, Kolin Otel Müdürü Mehmet Satar, Parion Hotel Genel Müdürü Yaşar Baran, Satış Pazarlama Müdürü Özlem Ünver, ile Genel Sekreter Sema Sandal hazır bulundu.

“ÇANAKKALE TİCARET VE SANAYİ ODASI ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYAN BİR KURUMDUR”

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Güney Marmara Kalkınma Ajansı işbirliğinde gerçekleştirilen organizasyon hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Dünyaya en çok turist gönderen Çinli tur operatörleri ile bölgemizde faaliyet gösteren turizm sektör temsilcilerini bir araya getirdik.

Görüşmede bölgemizin turizmde öne çıkan destinasyonları ile yapılabilecek işbirliklerini masaya yatırdık. Odamızın, turizm sezonunun tüm yıla yayılması ve mevcut destinasyonların ön plana çıkarılması için yürüttüğümüz çalışmalar hakkında bilgi verdik.

ÇİN, ÜLKE TURİZMİ İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR PAZAR

Çin sadece bölgemiz değil, ülke turizmi için çok büyük bir pazar, bu fırsatı ve işbirliklerini iyi değerlendirerek takipçisi olacağız.Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak turizm sektörü için yıllardır proje üretiyoruz. 2018 Troya Yılı bu Oda’da doğdu. Bir Yat Limanı Projemiz var, ÇED Olumlu Belgesi alındı, yatırımcı hazırdı ne yazık ki hayata geçiremedik. Kruvaziyer Liman Projemiz aynı şekilde. Çanakkale turizm şehri Kültür Şehri deniyor ama yeterli kapasitede bir Fuar Alanı yok. OSB’de Kongre Fuar Merkezi yaptık, yetmiyor.

Yanına 10.000 m2 kapalı alanda bir Fuar Merkezi yapmak istedik. Projesi bütçesi hazırdı, o da olmadı. En fazla kıyı şeridine sahip 2. iliz, sadece Ayvacık ilçemiz 120 km sahil şeridi ile en uzun sahil şeridi olan 1. Ilçe Ülke genelinde. Forbes Dergisi Çanakkale’yi en yaşanabilir kent ilan etti. Bunları kullanamıyoruz maalesef. Dalış Turizmi için hızlı bir yol aldık ama en ufak bir sorunda takılıyoruz. Biz sektörün zaten yanındayız, Bakanlığımız ile de ilişkilerimiz iyi, bir sıkıntımız yok” dedi.

ÇİNLİ TUR OPERATÖRLERİ ÇANAKKALE'NİN TURİZM POTANSİYELİNİ BEĞENDİ

Bakanlığı temsilen katılan Ezgi Canpolat da, GMKA ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür ederek Bakanlığın çalışmaları hakkında bilgi verdi, her türlü görüş ve öneriye açık olduklarını ifade etti.

Çinli tur operatörleri de Çanakkale ilinin turizm potansiyelini çok beğendiklerini ifade ederek Çinli turistlerin profili hakkında bilgi verdiler, görüşmeden duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Toplantı günün anısına hediye takdimi ile sona erdi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.