Dünyanın ilk akıl hastanesi, restorasyon bekliyor...

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde dünyanın ilk akıl hastanesi olarak bilinen Aya Maryeros Manastırı turizme kazandırılmayı bekliyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Dünyanın ilk akıl hastanesi, restorasyon bekliyor...

Derinkuyu İlçesi Cumhuriyet Mahallesindeki, Bizans döneminden kalma olduğu öne sürülen Aya Maryeros Yeraltı Manastırı, dünyanın ilk akıl hastanesi olarak kullanılan mekan olarak biliniyor.

Geçmişte barınma ve ibadet merkezi olarak kullanılan Derinkuyu Yeraltı Şehri ile turizm pastasından pay almaya çalışan ilçede, vatandaşlar etrafı yüksek duvarlarla çevrili olan manastırın bir an önce onarılıp, turizme kazandırılmasını istiyor.

Manastırın bulunduğu Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Murat Erciyas, manastırın onarılıp turizme kazandırılması halinde ilçeye gelen turist sayısının artacağını söyledi.

Manastırın onarılıp turizme kazandırılması isteklerini Nevşehir Müze Müdürlüğü yetkililerine de ilettiklerini belirten Erciyas, manastırın mevcut durumunun içler acısı olduğunu söyleyerek define avcılarının mekanı haline dönüşmesinden yakındı.

Manastırın dünyanın ilk akıl hastanesi olarak bilindiğini vurgulayan Erciyas, bu mekanın bir an önce ülke turizmine kazandırılmasının, Türkiye'nin menfaatine olacağını kaydetti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.