Dünyanın İlgi Çekici Camileri...

Uçak bileti arama ve karşılaştırma motoru Skyscanner, dünyanın farklı yerlerinden; sahip oldukları tarihi, kültürel ve mimari özellikleri ile mutlaka görülmesi gereken camileri derledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Dünyanın İlgi Çekici Camileri...

En kısa yoldan ve en uygun fiyatlı uçak bileti alternatiflerini, 1000’i aşkın havayolunun milyonlarca noktasını tarayarak kullanıcılarına sunan Skyscanner, İçinde bulunduğumuz Ramazan Ayı ve yaklaşan Ramazan Bayramı’nda görülebilecek, tarihi ve mimari özellikleriyle ayrışan, dünyanın farklı yerlerindeki camileri derledi. 

Bir Rüya Gerçeğe Dönüşürse: II. Hasan Camisi (Fas)

Dünyanın en büyük üçüncü camisi olarak bilinen II. Hasan Camisi, Kral II. Hasan’ın gördüğü bir rüya üzerine yaptırılmıştır. Bir akşam, kralın gördüğü rüya üzerine inşasına başlanan caminin yarısından çoğu, Atlas Okyanusu üzerine inşa edilmiştir. Başrollerini Humphrey Bogart ve Ingrid Bergman’ın paylaştığı unutulmaz sinema filmine adını veren, Fas’ın batısında, Atlas Okyanusu’nun kıyısındaki “Kazablanka” şehrinde yer alan cami, İslam’ın en batıdaki simgesi olarak nitelendirilmektedir.

Fransız mimar Michel Pinseau’nun tasarladığı ve Bouygues tarafından inşa edilen caminin minaresi, 210 metrelik uzunluğu ile dünyanın en uzun minaresine sahiptir. II. Hasan Camisi, yıl boyunca okyanus dalgalarının huzur verici sesiyle kaplıyken; caminin üzeri de açılabilmektedir.

Yeni Cami’den İlham Alan Cami: Mehmet Ali Paşa Camisi (Mısır)

Kahire’nin en tepesinde yer aldığı için, şehrin her yerinden görülebilen Kahire Camisi, 1830 yılında, dönemin Mısır Valisi Kavalalı Mehmet Ali Paşa tarafından, İstanbullu mimar Boşnak Yusuf’a yaptırılmış. 18 yılda tamamlanan cami, İstanbul’daki Yeni Cami’den esinlenilerek yapılmıştır.

Kavalalı Mehmet Ali Paşa’nın mezarının da yer aldığı ve 18. yüzyılda İstanbul’da uygulanan Barok ve Rokoko mimari üslubunda yapılan cami, Gize’deki piramitlere kadar uzanan muhteşem manzarasıyla turistlerin ilgisini çekiyor.

Hayal Gücünü Zorlayan Kristal Cami (Malezya)

2006 yılında yapımına başlanan, tamamen çelik ve camdan inşa edilen Kristal Cami, özellikle karanlık çöktüğünde, muhteşem aydınlatma sistemi ile görenleri büyülüyor. Güneydoğu Asya'da yer alan; tropikal iklimi, yağmur ormanları ve uzun kumsallarıyla her yıl binlerce turist çeken Malezya’daki İslami Miras Parkı’nda yer alan cami, aynı zamanda teknolojiyi de kullanan ve kablosuz internet hizmeti veren dünyadaki ilk cami olma özelliğini de taşıyor.

“En İyi Eserim”: Selimiye Camisi (Edirne)

Mimar Sinan’ın “en iyi eserim” dediği Selimiye Camisi, Sultan II. Selim tarafından yaptırılan ancak II. Selim’in açılışını göremediği camidir. Mimar Sinan’ın 90 yaşındayken yaptığı Selimiye Camisi’nin en önemli özelliği, o güne kadar hiçbir cami inşasında kullanılmayan bir teknikle yapılmış olmasıdır. Mimar Sinan’ın “Ustalık Eseri” olan caminin kubbesi, kademeli yarım kubbelerin üzerinden yükselmez, tek bir lebi ile örtülüdür. Selimiye Camisi ve külliyesi, UNESCO tarafından 2011 yılında “Dünya Mirası” listesine alınmıştır.

“Mavi Cami”: Sultan Ahmet Camisi (İstanbul)

İstanbul tarihi yarımadasının en önemli eserlerinden biri olan Sultan Ahmet Camisi, 1609 ile 1616 yılları arasında, Mimar Sedefkâr Mehmet Ağa’ya yaptırılmıştır. 20.000 fazla İznik çinisiyle bezenen Sultan Ahmet Camisi, kubbelerinin içindeki mavi süslemeler nedeniyle “Mavi Cami” olarak da bilinir. Sultan Ahmet Camisi ayrıca dünya üzerindeki ilk altı minareli camidir.

Tarihi, kültürel ve mimari özellikleriyle öne çıkan bu camileri ziyaret etmek isteyenler, en hızlı yoldan ve en uygun uçak biletlerini www.skyscanner.com.tr adresi üzerinden kolayca ayırtabiliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.