Dünyanın en zengin insanının Beverly Hills'te otel açmasına izin verilmedi

Dünyanın en zengin insanı Bernard Arnault, Beverly Hills'te lüks bir otel inşa etme planını kent sakinlerinin projeye karşı oy kullanmasının ardından rafa kaldırmak zorunda kalacak.

28/05/2023 22:46
Dünyanın en zengin insanının Beverly Hills'te otel açmasına izin verilmedi

Los Angeles'ın zengin şehirlerinden Beverly Hills'te kendi lüks otelini inşa etmek için plan yapan Arnault kent sakinlerini aşamadı. Bazı oylar sayılmaya devam ederken, Arnault'un şirketi LVMH'nin sözcüsü Jessica Miller, yaptığı açıklamada Cheval Blanc Beverly Hills projesinin oylamada "az bir farkla" kendileri için yetersiz kaldığını doğruladı.

Bloomberg'in haberine göre Miller açıklamasında, "Nihai oy sayımı seçmenlerin projemizi reddettiğini teyit ederse, sonuca saygı duyacağız ve otel projesini hiçbir şekilde geri getirmeyeceğiz" dedi.

Seçmenlerin yüzde 50.9'u otel projesini reddetti 

Arnault, Rodeo Drive üzerinde ultra lüks bir butik otel ve özel üyeler kulübü inşa etmeyi planlıyordu. Otel projesini destekleyenler, vergi ve diğer ödemelerin Beverly Hills'e 30 yılda yaklaşık 800 Milyon Dolar kazandıracağını söylerken, eleştirenler binanın manzarayı engelleyeceğini ve trafik sıkışıklığına katkıda bulunacağını savunuyordu.

Son sayıma göre seçmenlerin yüzde 50.9'u otel projesini reddetti ve destekçilere 123 oy fark attı. Los Angeles İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne göre nihai sonuçlar 2 Haziran'da onaylanacak.

Projeye karşı çıkan belediye meclisi üyesi John Mirisch bir e-postada, "Seçim sonuçları Beverly Hills'in para kazanılacak bir markadan daha fazlası olduğunu gösteriyor" dedi ve ekledi: "Burası bizim evimiz."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.