Dünyanın en yeşil 5 şehri..!

Son aylarda, şehirlerin yeşil enerji yatırım ve uygulamalarına önem vermeleri gerektiği konusu birçok platformda tartışılıyor. Bazı şehirler bu alanda yatırımlara hız verirken bazıları ise geride kaldı. İşte, dünya'nın en yeşil 5 şehirleri...

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Dünyanın en yeşil 5 şehri..!
Londra / İngiltere
Gidip görenler bilirler, Londra geniş bahçeleri, değişik ağaç türleri ve kocaman parklarıyla ünlüdür. Ulaşımın bir sonucu olan karbon gazlarını azaltmak için 250 milyon sterlinlik bir plan hazırlayan İngiliz hükümeti, karbon gazlarını bu yatırımla %30 azaltmayı hedeflerken en yeşil şehirler listesine birinci sıradan giriyor.

Sidney / Avusturya
Güney yarım kürede yer alan şehir, en yeşil şehirlerden biri olmak için var gücüyle çalışıyor. Birçok yeşil projeye önderlik eden şehir aynı zamanda eski moda ampüller yerine enerji tasarrufuna uygun ampülleri kullanan ilk şehir olma özelliğini taşıyor. Ülkede geri dönüştürülmüş su ve yenilebilir enerji kaynakları bulunuyor belki de en ilginç ve akıllıca olanı; açıldığında havalandırmayı kendiliğinden kapatabilen pencere sistemi belli ki Sidney en yeşil olmak isteyen şehirler arasında fikirleriyle ön plana çıkan güçlü bir organizasyona sahip.

Portland Oregon / USA
Amrika genelinde karbondioksit gazı salınımını azaltma çalışmaları yapan ilk şehir olma özelliğini taşıyan Portland, bahçeciliğe ve botaniğe çok önem veriyor buna bağlı olarak şehirde her yıl  görülmeye değer  gül festivali yapılıyor. Portland halkı araba yerine bisiklet veya raylı sistemleri tercih ediyor.

Vancuver/ Kanada
En yeşil şehir olma hedefini şimdiden belirleyen Vancuver 2020 yılında dünyanın en yeşil şehri olmak istiyor. Çevre korumasını yüksek düzeyde önemseyen şehir, elektrik ihtiyacının % 90'nını hidroelektrik santrallerinden elde ediyor.

Curtiba/ Brezilya
Curtiba, zaten birçok ekolojik mirasa sahip olduğu için yeni koruma fikirlerinin yanında sahip olduklarına sahip çıkmak ve  yok olmasını engellemek için elinden geleni yapan şehirlerden bir tanesi. Muhteşem botanic bahçeleri sayesinde Amerika’nın en eski dergilerinden biri olan Readers Digest’ın Brezilya’da yaşanacak en güzel şehir olarak seçtiği Curtiba enerji tasarrufunu nasıl daha üst düzeye çıkarabilirize çözümler arıyor.
Yukarıda sayılanlardan sonra eminim bir çoğunuz orada olmayı hayal ettiniz şayet öyle bir fırsatınız varsa, durmayın Uçak Bileti ayarlayın ve hemen yola çıkın. Umarız yukarıda saydığımız şehirler arasına bir gün ülkemizde girer ve dünyada yaşamaya değer alanlar çoğalır.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.