Dünyanın en garip kayıp turist vakası

Tur sırasında verilen molada üzerini değiştiren kadın turist, otobüse döndüğünde bir dizi komik olayın yaşanmasına neden oldu.

15/09/2019 21:50
Dünyanın en garip kayıp turist vakası

Cumartesi gecesi İzlanda’da kayıp olduğu düşünülen bir kadın için arama çalışması başlatıldı. Kadın tur ile birlikte İzlanda seyahatine çıkmıştı ancak Eldgja Kanyonu’nun gezmelerinin ardından bir daha otobüse geri dönmemişti. İnsanlar hemen yetkililere haber verdi ve bir arama kurtarma ekibi oluşturuldu. Arama ekibinin içinde çok ilginç biri vardı.

Her yıl yüz binlerce turist İzlanda’nın ilgi çekici doğasını keşfetmek için buraya gidiyor. Yine böyle bir gezide turistleri İzlanda’daki Eldgja Kanyonu’na götüren otobüs burada bir süre mola verdi.

Kıyafetini değiştiren turisti tanımayınca, kayıp diye aradılar

Turistler otobüsten indi ve bir süre etrafı keşfettiler. Ancak içlerinden bir kadın çok bunalmıştı, dışarı çıktı, biraz çevreyi dolaştı, temiz hava aldı ve kıyafetlerini değiştirerek kendini daha iyi hissetmek istedi.

Yolcular otobüse geri döndüklerinde, üzerini değiştiren kadını kimse tanımadı. Zaten birbirlerine çok aşina olmayan yolcular, kadının üzerini değiştirmiş olduğunu fark etmedi ve otobüse binmesine rağmen onun geri gelmediğini düşündüler.

Bir saat boyunca kadının dönmesini bekleyen tur yetkilileri kimse gelmeyince polisi aradı

Yolculardan bazıları derhal rehbere gidip bir kadının otobüse geri dönmediğini, kayıp olduğunu bildirdiler. Bir saat boyunca kadının dönmesini bekleyen tur yetkilileri kimse gelmeyince polisi aradı.

Bu tür vakaların çok yaşanmadığı İzlanda’da polis hemen alarma geçti ve bir arama kurtarma ekibi kurdu. Yaklaşık 50 kişilik bir ekibin bir kısmı araçlarla bir kısmı da yaya olarak kayıp kadını aramaya başladı. Sahil güvenlik de durumdan haberdar edildi ve onlar da denizi araştırmaya başladılar.

Herkesin kayıp olduğunu düşündüğü kadın aslında arama ekibinin içinde kendisini arıyordu

Herkesin kayıp olduğunu düşündüğü kadın aslında arama ekibinin içinde kendisini arıyor. O ana kadar aranan kişinin kendisi olduğunu bilmeyen kadın durumu anlar anlamaz derhal polise gidip aslında aranılan kişinin kendisi olduğunu izah ediyor. Ardından arama çalışmaları bitiriliyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.