Dünyanın en çok turist ağırlayan ülkesiydi… 61 Milyar Euro zarar etti

Fransa’nın 2020 yılında Covid-19 salgını nedeniyle getirilen kısıtlamalar yüzünden turizm gelirlerinden 2019 yılına oranla 61 Milyar Euro kaybettiği açıklandı.

11/01/2021 10:32
Dünyanın en çok turist ağırlayan ülkesiydi… 61 Milyar Euro zarar etti

Salgından önce, dünyanın en çok turist çeken ülkesi olan Fransa’da turizm gelirleri ülkenin Gayri Safi Yurtiçi Hasılası’nın yüzde 7,4 oranını karşılıyordu. Dünyanın en çok turist çeken ülkesi Fransa’da 2020 yılında Covid-19 salgını yüzünden turizm sektörü gelirlerinde büyük düşüş yaşandı.

Atout France ajansının tahmini verilerinden yola çıkarak bir açıklama yapan Turizmden Sorumlu Devlet Bakanı Jean-Baptiste Lemoyne, Fransa’nın 2020’de turizm gelirlerindeki kaybının 61 Milyar Euro olduğunu söyledi. 2020 yılının turizm için bir 'Şok yılı' olduğunu ifade eden Jean Baptiste Lemoyne, turizm kaybının oranını yüzde 41 olarak açıkladı.

Fransa’nın iç turizmdeki kaybı yüzde 48

Atout France ajansının verilerine göre, Fransa’nın iç turizmdeki kaybı yüzde 48 oranına tekabül eden 29 Milyar Euro olduğu, dışardan  gelen yabancı turistlerdeki kaybının ise 32 Milyar Euro olduğu ortaya çıktı.

2019 yılında turizme bağlı tüketimin 150 Milyar Euro civarında olduğunu belirten Bakan Lemoyne, France 2 kanalına yaptığı açıklamada 61 Milyar Euro kayıpla birlikte Fransa’nın turizm sektöründe elde edilen gelirlerin 89 Milyar olduğunu ifade etti.

Başkent Paris ve çevresini kapsayan Ile-de-France bölgesi, en zararlı çıkan bölge

PostaFransa'da yer alan habere göre, 23,1 Milyar Euro kayıp ile başkent Paris ve çevresini kapsayan Ile-de-France bölgesinin en zararlı çıkan bölge olduğu belirtilirken, Auvergne-Rhone-Alpes bölgesi 7,2 Milyar Euro kayıpla ikinci, Provence-Alpes-Cote d’Azur bölgesi de 6,7 Milyar Euro zararla en çok kaybeden üçüncü bölge oldu.

Fransa’da tatil beldelerinde evleri olan ve düzenli turist kategorisinde sayılanların iç tüketime yıllık 30 Milyar Euro katkı sağladığı belirtildi. Salgın yüzünden getirilen kısıtlamalardan dolayı bir çok insanın tatil beldelerindeki evlerine gidemediği ve bu yüzden bu sektörde de büyük gelir kaybının yaşandığı ifade edildi. Ancak 2020 yılı ile ilgili henüz bir veri açıklanmadı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.