'Dünyanın En Büyük Müzesi: Türkiye' Projesi start aldı
"Dünyanın En Büyük Müzesi: Türkiye" projesi başladı. Kitap, sergi ve aktüel belgeselden oluşan projenin kitabı Bakanlığa bağlı müzelerde satılırken, fotoğraf sergisi Darphane-i Amire'de ziyaretçilerle buluşacak. Belgesel ise NTV'de yayınlanacak.

12 bin 500 yıllık Türkiye ve Anadolu tarihinin hikâyesi, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in doğrudan talimatlarıyla "Dünyanın En Büyük Müzesi: Türkiye" projesi kapsamında bir prestij kitap, fotoğraf sergisi ve aktüel belgeselde bir araya getirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Türkiye genelindeki müze ve ören yerlerinden seçilen yüzlerce eserin fotoğrafları ve etkileyici hikâyelerinin yer aldığı kitap, yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirilecek fotoğraf sergisi ve 13 bölümlük aktüel belgesel ülkemiz topraklarının insanlık tarihindeki önemini gözler önüne seriyor. Proje, fotoğraflarla Anadolu uygarlık tarihinin anlatıldığı prestij kitabı, yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirilecek fotoğraf sergisi ve 13 bölümlük bir aktüel belgesel olmak üzere üç bileşenden oluşuyor.
"Dünyanın En Büyük Müzesi: Türkiye" kitap, sergi ve aktüel belgesel lansmanı Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in himayelerinde; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Bilkent Kültür Girişimi (BKG) ile proje destekçisi Anadolu Efes işbirliği ile İstanbul Arkeoloji Müzeleri Kütüphanesi'nde gerçekleşti. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun'un ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, Bilintur A.Ş. Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Orhan Hallik, Anadolu Efes Genel Müdürü T. Altuğ Aksoy ve kitabın yazarı tarihçi Hayri Fehmi Yılmaz birer konuşma yaptı.
"MEDENİYETLER TARİHİ İÇİN EŞSİZ BİR KAYNAK"
Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, "Bakanlığımız ülkemizin sahip olduğu bu kadim mirası muhafaza edip bir müze gibi sergileyerek hem uluslararası arenada ülkemizi tanıtmakta hem de dünya kültürel mirasına önemli bir katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Medeniyetler tarihi alanında görsel ve yazın anlamında faydalı bir kaynak olacağına inandığım bu çalışmada emeği geçen tüm kurum ve kişilere emeklerinden dolayı teşekkür eder, bu yöndeki çalışmaların devamını dilerim" diye konuştu.
"YALNIZCA TURİZME DEĞİL, KÜLTÜREL YAŞAMA DA DEĞER KATIYORUZ"
TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy da TÜRSAB'ın yalnızca turizme değil, kültürel yaşama kazandırdığı değerlerle de iftihar ettiğini vurgulayarak, şöyle konuştu: "TÜRSAB, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ana misyonlarından biri olan kültürel varlığın korunması, geliştirilmesi, tanıtımı ve bunun için kaynak oluşturulması, ziyaretçi ve bilinirlik sayılarının arttırılması, toplumun müze ve antik şehir algısının güçlendirilmesi çerçevesinde Laodikeia Antik Şehri Kazıları, İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin depreme karşı güçlendirilmesi ve restorasyonu, Darphane-i Amire Binaları'nın deprem güçlendirme ve restorasyon projelerinin hazırlanması ve Garibaldi Binası'nın restorasyonuna ilişkin çalışmalarında bulunmaktadır. TÜRSAB Müze Girişimleri olarak, dünyanın kültürel alandaki benzersiz ve en büyük Kamu - Özel Sektörü işbirliği çerçevesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müze ve ören yerleri gişelerini işletmekteyiz."
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: