Dünyaca ünlü yönetim gurusundan İstanbul kitabı

Dünyaca ünlü yönetim ve pazarlama gurusu Prof. Dr. Philip Kotler, İstanbul’un marka değerini öne çıkaran bir kitap hazırlıyor.

17/03/2019 21:20
Dünyaca ünlü yönetim gurusundan İstanbul kitabı

İstanbul'un kitabını yazan dünyaca ünlü yönetim ve pazarlama gurusu Prof. Dr. Philip Kotler, İstanbul’un marka değerini öne çıkaran kitabını tamamlamak üzere. İstanbul’un markalaşması için bu çalışmanın çok önemli olduğunu belirten İTO Başkanı Avdagiç, “Kitabın ilk taslağı bize geldi. İTO olarak bizim de katkımız var. İstanbul’un marka değerini öne çıkaran bir kitap” dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, geçen yıl ağırladıkları modern pazarlamanın duayen ismi Prof. Dr. Philip Kotler’in İstanbul ile ilgili yazdığı kitabı tamamlamak üzere olduğunu söyledi. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Avdagiç, İstanbul’un markalaşması için bu çalışmanın çok önemli olduğunu belirtti.

İTO Başkanı Avdagiç, “Philip Kotler gibi uluslararası tanınırlığı olan kişilerin İstanbul’a gelmesini sağladık. Kotler’le beraber gelen 6 kişilik kuvvetli bir ekip vardı. Onların hepsi dünya çapında tanınan isimler. Bu tip insanların İstanbul’a gelmesi İstanbul için çok önemli diye düşünüyorum” diye konuştu.

AMAZON’DA BEST SELLER OLUR

Kotler’in İstanbul’la ilgili kitabının ilk taslağının kendilerine ulaştığını belirten Avdagiç, “İTO olarak bizim de katkımız var. İstanbul’u, İstanbul’un marka değerini öne çıkaran bir kitap” diye konuştu. Philip Kodler’in çıkardığı kitapların dünya çapında büyük satışlar yaptığına dikkat çeken Avdagiç, şunları kaydetti:

“Onun çıkardığı kitaplar Amazon’a geldiği zaman çok kısa zamanda ‘best seller’ oluyor. Kendisi de gerçekten İstanbul’da olmaktan çok memnun oldu. Ekibiyle görüşmelerimiz devam ediyor. İstanbul’un imajını yukarı doğru çektiniz mi, ülkenin imajını da yukarı çekersiniz.”

BU YIL 14 MİLYON TURİST ÇEKERİZ

Şekib Avdagiç, İstanbul'da artan turizme bağlı olarak turizm yatırımlarının daha cazip hale geldiğini ifade etti. Geçen yıl 13,4 milyon ziyaretçi ağırlandığını aktaran Avdagiç, “Bu sene 14 milyon kişiyi yakalayacağımızı öngörüyorum. Buna bağlı olarak geçen yıl İstanbul'da fiyatlarımız yüzde 11 arttı ama hala 5 yıldızlı otel fiyatlarımız Avrupa ölçeğine göre ucuz” diye konuştu.

İstanbul'a gelen turist sayısını hem nicelik hem de nitelik olarak artırmaya çalıştıklarını anlatan Avdagiç, bu anlamda İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) üzerinden İstanbul'daki kongre turizmini artırma konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını söyledi.

BU YIL 20 KRUVAZİYER GELECEK

İstanbul’un uzun bir aradan sonra ilk defa bu yıl 20-21 kruvaziyer ağırlayacağını anlatan İTO Başkanı Şekib Avdagiç, şunları kaydetti: “Daha Galataport devreye girmedi, Yenikapı'dan sonra Zeytinburnu tarafına da yeni bir liman yapamadık henüz.

Sarayburnu'nda bu 21 kruvaziyeri karşılayacağız. Ümit ediyoruz ki, Galataport'un da hızlıca devreye girmesiyle İstanbul'da yine kruvaziyer ticareti öne çıkacak. Nuruosmaniyi'de kruvaziyer turistlerine hitap eden önemli bir ticaret vardı. Daha nitelikli, katma değeri yüksek olan o grubu tekrar İstanbul'a getirmemiz lazım.”

FUAR PROJESİNE KATKI VERİRİZ

İstanbul'daki fuar alanlarının son derece yetersiz olduğuna da değinen Avdagiç, İstanbul gibi bir kentte 400-500 bin metrekarelik nitelikli fuar alanına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Atatürk Havalimanı'nın fuar merkezi yapılması fikrini doğru bulduklarını belirten Başkan Avdagiç, “Bunu kesinlikle destekliyoruz ancak bunun için bir dönüşüm yapılması gerek.

Oradaki bütün holler, hemen bugünden yarına kullanılabilecek durumda değil. Statik anlamda da fiziki anlamda da. Hem bazı hollerin dönüşmesi hem bazı ilave hollerin yapılması lazım. Biz İstanbul Dünya Ticaret Merkezi olarak oraya katkı vermeye hazırız” dedi.

İTO’nun davetlisi olarak geçtiğimiz Aralık ayında İstanbul’a gelen Prof. Dr. Philip Kotler, hem konferans vermiş hem de basınla bir araya gelmişti. Kotler’in İstanbul ile ilgili kitabını önümüzdeki eylüle kadar tamamlayıp İTO’ya teslim etmesi bekleniyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.