Dünyaca ünlü otel grubu Rusya'yı terk ediyor

Holiday Inn, Crowne Plaza ve Hualuxe gibi markaların sahibi olan İngiltere merkezli IHG (InterContinental Hotels Group), Rusya'daki tüm operasyonlarını durdurma kararı aldı.

28/06/2022 20:23
Dünyaca ünlü otel grubu Rusya'yı terk ediyor

Bir şirket daha Rusya’dan ayrılıyor. Holiday Inn otelleri Rusya’daki operasyonlarını sonlandırdı. Russian Today'de yer alan habere göre IHG, kararı şirketin internet sitesinde yayınlanan bir açıklama ile duyurdu:

“Şu anda, gelişen İngiltere, ABD ve AB yaptırım rejimleri ve orada faaliyet göstermenin devam eden ve artan zorluklarıyla tutarlı olarak Rusya'daki tüm operasyonları durdurma sürecindeyiz.

Bunu yaparken, insanlarımıza ve içinde faaliyet gösterdiğimiz topluluklara özen gösterme taahhüdümüz doğrultusunda Rusya ve Ukrayna'daki ekiplerimizi desteklemeye odaklanmaya devam ediyoruz ”

IHG, Batı yaptırımları nedeniyle Rusya'dan ayrılan ilk otel zinciri değil

IHG, Batı yaptırımları nedeniyle Rusya'dan ayrılan ilk otel zinciri değil. Marriott ve Hilton bu yılın başlarında benzer duyurular yaparken, restoranlar, mağaza zincirleri, giyim markaları, bankalar, teknoloji ve enerji şirketleri de dahil olmak üzere diğer birçok uluslararası şirket de faaliyetlerini askıya aldı veya Rusya'dan ayrıldı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.