Dünyaca ünlü müze üç yıl kapalı kalacak

Londra'nın ünlü meydanlarından Trafalgar Square'daki National Portrait Gallery üç yıl süreyle kapalı kalacak.

12/11/2019 19:06
Dünyaca ünlü müze üç yıl kapalı kalacak

Dünyanın en zengin portre koleksiyonlarından birine ev sahipliği yapan müze, bakıma girecek. Milliyet'te yer alan habere göre, Londra'nın dünyaca ünlü müzesi üç yıl süreyle kapalı kalacak. Dünyanın en büyük portre koleksiyonlarından birine ev sahipliği yapan National Portrait Gallery binası bakıma giriyor.

Londra'nın en çok ziyaret edilen müzesi olan yapı, 3 yıl boyunca kapalı kalacak.29 Haziran 2020'de kapanacak olan müze 2023 tarihinde yeniden ziyarete açılacak.

National Portrait Gallery'de 215 bin tablo bulunuyor

Trafalgar Meydanı'nda The National Gallery'nin sağ tarafında bunun National Portrait Gallery'de halihazırda 215 bin tablo bulunuyor. Üç sene boyunca bu tabloların başka yerlerde sergilenecekleri açıklandı.

The National Gallery, London, The National Maritime Museum, London, The Scottish National Portrait Gallery, Edinburgh, The Herbert Art Gallery & Museum, Coventry,The York Art Gallery and the Yorkshire Museum, York, The Holburne Museum, Bath, National Museums Liverpool,The Laing Art Gallery, Newcastle, Wolverhampton Art GalleryDerby, Museum & Art GalleryAston Hall, Birmingham eserlerin sergileneceği yerler olacak.

Ancak bu denli büyük bir koleksiyonun bu müzelerde tümüyle sergilenmesinin mümkün olmadığını açıklayan yetkililer kimi eserlerin depolarda muhafaza edileceğini açıkladı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.