Dünyaca ünlü bir zincir daha geliyor...

Swissotel’den sonra dünyaca ünlü bir diğer zincir Swiss International da Türkiye pazarına girmeye hazırlanıyor. Şirket yemek markalarını da getirecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Dünyaca ünlü bir zincir daha geliyor...

İstanbul başta olmak üzere turizm sektöründe sürekli büyüyen Türkiye’ye yabancı yatırımcı ilgisi devam ediyor. Türkiye’de uzun yıllardan bu yana faaliyet gösteren İsviçreli Swissotel’in ardından bir başka ünlü zincir olan Swiss International Hotels&Resorts Türkiye pazarına girmek için yer arayışlarına başladı. Gelişmekte olan ülkelerde büyümeyi gözüne kestiren İsviçre merkezli ünlü otel zinciri Swiss International Hotels&Resorts, 16 yeni otel projesinin yapımına başladığı Çin ve Hindistan’ın yanına Türkiye’yi de ekledi. Türkiye’de İstanbul’un yanı sıra Ankara, İzmir ve Trabzon gibi ülkenin önemli merkezlerinde yatırımcılarla görüşmeye başlayan zincir, Bodrum ve Kuzey Kıbrıs gibi yerlerde de resort işletmeyi planlıyor.

GÖRÜŞMELER BAŞLADI...

Swiss International Hotels’in Türkiye’deki yapılanmasından sorumlu olacak Grace Hospitality Management International şirketinin CEO’su Tony Betts, birçok yatırımcıyla işletme haklarını almak ile ilgili olarak görüşmeye başladıklarını anlattı. Amaçlarının özellikle İstanbul’da ulaşılabilir lüks konaklama olduğunu ifade eden Betts, “Şirket lüks otel markaları için Swiss International otellerine ve orta sınıf pazar için Swiss Spirit markalarına sahip. Bu doğrultuda arzumuz Swiss International’ın vizyonu ile ortak amaçlara sahip olarak Türkiye’de büyümek ve Avrupa, Ortadoğu, Afrika ile Asya’da gelişmektir” diye konuştu.

YEMEK MARKALARINI DA GETİRİYOR...

Betts, Türkiye’de otelin bulunduğu yere göre zincirin yemek ve kafe markaları olan The Box, Ticino ile SwissCafe’yi de getirmeyi düşündüklerini söyledi. Swiss International CEO’su Henri Kennedie, “İstanbul’un Şanghay, Dhaka, Delhi, Lagos, Roma ve Amsterdam’dan sonra dünyadaki 7’nci ofisleri olacağını dile getirdi.

LÜKS MARKASI ROYAL, İSTANBUL’DA...

Ünlü zincirinin lüks markası Royal Swiss, üst pazar için Swiss International ve orta sınıf pazar için Sprit markaları bulunuyor. Royal için İstanbul’un başlıca pazar olduğunu anlatan Tony Betts, diğer bütün markaları Türkiye’ye yayacaklarını anlatıyor. Şirketin CEO’su durumunda bulunan İngiliz Betts, Türkiye’de bulunduğu dönemde W Otel İstanbul, Radisson BLU Istanbul Airport ve Marmara Bodrum otellerinin tasarlanmasında danışmanlık yaptı. (Ünsal Ereke)

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.