Dünya turizmini güçlü bir sezon bekliyor

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, 2024 yaz sezonunda sadece Türkiye’yi değil, diğer ülkeleri de güçlü bir sezonun beklediğini söyledi.

23/03/2024 22:44
Dünya turizmini güçlü bir sezon bekliyor

2024 sezonu için birçok değerlendirmede bulunan Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, Türkiye’nin 2024 sezonu için güçlü olduğunu söylerken diğer ülkelerinde güçlü bir sezon bekleyişinde olduğunu söyledi. Diğer ülkelerin turizm beklentisini gözlemlediğini söyleyen Yavuz, Antalya Ekspres'te yer alan haberde, gözlemlerini paylaştı.

‘ARABİSTAN TURİZMDE DUBAİ’Yİ GEÇMEK İSTİYOR’

Türkiye'nin yaza dair durumunu gösteren rapora göre, güçlü bir sezon beklediğini söyleyen Yavuz, “Ziyaret ettiğim ve konuştuğum diğer ülkelerin temsilcileri 2024 sezonundan hiç olmadığı kadar umutlular. Hatta birçok ülke umudunu 2024 turizmine bağlamış gibi. Akdeniz destinasyonlarının yanı sıra Arap ülkelerinin turizm hamlesi görülmeye değerdi.

Arabistan turizmi iyiden iyiye kafaya takmış. Hayata dair reform nitelediğindeki yeni düzenlemeleri hayata geçiren Arabistan, mega projelerle dünya turizminde Dubai'nin önüne geçmek istiyor. Meksika, dünyada ilk 10 da her zaman yer alıyor. Bu aralar bizi yakalamaya çalışıyorlar. Asya turizme ancak 2024 te dönebildi. Asyalıların kapılarını açmaları ile bütün resim değişebilir” dedi.

‘İSTİKRARLI DEVAM ETMELİYİZ’

Hemen her yerde turizmcilerin bu yaz için bir artış beklentisinin olduğunu belirten Yavuz, “ Yaklaşık 1,5 insan seyahat edecek ve pastadan herkes maksimumu koparmaya çalışacak. Çok ilginç, savaş halindeki Filistin, İsrail ve Ukrayna’nın da turistleri ülkelerine beklediklerini gözlemledim. Yapay zekânın turizme yansıması, doğa ve çevrenin turizmdeki payı ve sürekli artan fiyatlar ise en çok merak edilen konular arasında.

Turizm, dünyanın en önemli sektörlerinden biri haline geliyor. Her 5 kişiden biri seyahat ediyor ve diğer bir çok alanı da kapsayan önemli bir katma değer yaratıyor ülkemiz son yıllarda yakaladığı ivmeyi sürdürerek istikrarlı büyümesine hız kesmeden ve ayakları yerden kesmeden devam etmeli” ifadelerini kullandı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.