DRV'nin Türkiye Destinasyon Forumu Didim'de gerçekleşti  

Alman Seyahat Birliği DRV, ilk Türkiye Destinasyon Forumu'nu Didim'de gerçekleştirdi.  

13/11/2018 11:28
DRV'nin Türkiye Destinasyon Forumu Didim'de gerçekleşti

 

Didim’de Didim Belediyesi ile Didim Ticaret Odası işbirliğiyle düzenlenen toplantıda, “Turizm’de destinasyonun önemi” masaya yatırıldı. Toplantıya Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig de katıldı.

D-Marin Didim Yat Kulübü’nde düzenlenen toplantıya, Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç, DİTAB Başkanı Sevinç Karataş, Didim Turizm Derneği Başkanı Tayyar Cengiz, Ticaret Odası Meclisi üyeleri, DRV yöneticileri, turizmciler ile otel yöneticileri katıldı.

DİDİM'İN İLK YATIRIMCI FORUMU

Toplantının moderatörlüğünü Didim’in fahri hemşerisi turizmci Hüseyin Baraner yaptı. Didim’de herkesin kendi imkanlarıyla işler yapmaya çalıştığını belirten Baraner, “Bugün burada yatırımcılar açısından da ses getirecek uluslararası düzeyde bir toplantı yapacağız. Bu toplantı dostlar ve uzmanlar arası, Didim-Avrupa toplantısı.

Aynı zamanda yatırım ve tanıtım toplantısı. Didim’in ilk yatırımcı forumu olacak. İki gündür Didim’de misafirlerimizle beraberiz. Aramızda güzel bir dostluk kuruldu. Burada Türkiye’de örnek olacak bir adım atıldı” dedi. Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş da bu buluşmanın ilçeye hayırlı olmasını dilerken, verimli bir toplantı olması temennisinde bulundu.

“ALMAN YATIRIMCILARINI ŞEHRİMİZDE AĞIRLAMAK İSTİYORUZ”

Tourexpi'de yer alan habere göre, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay toplantıda yaptığı konuşmada, “Turizmde destinasyonun önemi” başlığı altında topladıkları tüm konuların Didim için çok önemli olduğunu ifade etti. Başkan Atabay, “Özellikle Alman Seyahat Acenteleri Birliği’nin Başkanı ile yetkililerinin ilçemizde olması, gerçekten çok önemli. İlçelerin destinasyonlarında yerel yönetimlerin önemi çok fazla.

Yabancıların kentlere gelip yatırım yapabilmesi için, o yatırımlardan sonrada Avrupalı misafirlerin gelebilmesi için şehrimizin derli toplu ve düzgün olması lazım. Bizde bunun için uğraşıyoruz, 5 yıldır çaba sarf ediyoruz” dedi. Destinasyon olması için yatırım olması gerektiğini vurgulayan Atabay, “Bunla ilgili olarak ilçemizde yatırımcılara yer açabileceğimiz iki nokta belirledik. Birincisi 3. koy bölgesi, diğeri de Fevzipaşa bölgesi. Fevzipaşa bölgesinin imar planını 11 yıl sonra bitirdik.

DİDİM, BİR TURİZM ŞEHRİ, POTANSİYELİ OLAN BİR ŞEHİR

İmar planının içerisinde çok güzel turizm tesisleri var. Bu arazilerin hepsi Turizm Bakanlığı tahsisli alanlar. Bizler Alman halkını ve yatırımcılarını şehrimizde ağırlamak istiyoruz” diye konuştu. Didim Kaymakamı Mehmet Türköz de toplantıya katılan herkese teşekkürlerini iletti. Bu tür organizasyonun gerçekleştirilmesi emeği geçenlere de teşekkür eden Türköz, şunları kaydetti:

“Didim, bir turizm şehri, potansiyeli olan bir şehir. Elbette hatalarımız, eksikliklerimiz ve yanlışlarımız var. Bunları kapatmak için değerli misafirlerimizin bilgileri ve önerilerinden faydalanmak istiyoruz. Bu toplantı inşallah başka kıymetli toplantılara da vesile olur. Bende Didim’in fahri hemşerisi olmak istiyorum.”

“TURİSTLER, YENİDEN TÜRKİYE’YE DÖNDÜ”

Toplantıda konuşan Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig’de Türkiye’nin Avrupa piyasalarında önemli rol oynayan bir konuma geldiğini belirterek, “Türkiye, piyasada yeniden iyileşti ve hatta 2015 sayılarını yakaladı.

Türkiye’nin verdiği hizmet, dostluk ve misafirperverliğin Avrupa piyasalarında bulunamadığı için Türkiye eski rakamlarını yakaladı. Yani Türkiye’nin benzeri destinasyonunun Avrupa’da bulunamadığı için turistler yeniden Türkiye’ye geri döndü” ifadesini kullandı. 

TOPLANTIYA KİMLER KATILDI?

Toplantıda, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, DRV Başkanı Norbert Fiebig, DRV yöneticisi Volker Adams, Didim Ticaret Odası Başkan Yardımcısı ve DRV Yurtdışı Komisyonu Üyesi Hikmet Atilla, Accor zincir oteller grubu Avrupa sorumlusu ve DRV Yurtdışı Komisyonu Üyesi Michael Hartmann, Almanya’dan en büyük kültür turlarını düzenleyen tur operatörü Studios’un temsilcisi ve DRV Yurtdışı Komisyonu Üyesi Ernst Kölnsberger.

Almanya’nın en büyük tur operatörlerinden FTI’nın destinasyon Müdürü Hicabi Ayhan, Türkiye’ye Almanya’dan en fazla tatil satan Sancarbarlaz Seyahat Acentesi sahibi ve DRV Yurtdışı Komisyonu Üyesi Önder Sancarbarlaz ile TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Mücella Kantaroğlu, katılımcılarla karşılıklı öneri ve fikir alışverişinde bulundu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.