Dünya Turizm ve Kültür Konferansı İstanbul'da düzenlenecek

Dünya Turizm ve Kültür Konferansı; Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) işbirliğiyle, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ev sahipliğinde Türkiye'de düzenlenecek.

10/11/2018 22:40
Dünya Turizm ve Kültür Konferansı İstanbul'da düzenlenecek

Dünya Turizm ve Kültür Konferansı; Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) işbirliğiyle, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ev sahipliğinde, 03-04 Aralık 2018 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek.

Bu yılki teması “Herkesin Yararına” (For the benefit of all) olarak belirlenen Konferansa, aralarında birçok ülkenin Kültür ve Turizm Bakanlarının yanı sıra, dünya turizm ve kültür endüstrilerinin önde gelen profesyonellerinin yer alacağı çok sayıda davetlinin katılması bekleniyor.

"Turizm ve Kültür Üzerine İstanbul Deklarasyonu” ilan edilecek

Konferansın birinci gününde düzenlenecek Bakanlar Oturumunda, “Turizm ve kültür paydaşları arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi” konusu ele alınacak. Konferans kapsamındaki diğer oturumlarda ise; “Sürdürülebilir ve yaratıcı şehirler için kültürel turizm”, “Somut olmayan kültürel mirasın korunmasında bir müttefik olarak sorumlu turizm” ve “Dijital dönüşüm yoluyla herkes için kültür turizminin sağlanması” başlıkları ele alınacak ve nihai olarak “Turizm ve Kültür Üzerine İstanbul Deklarasyonu” ilan edilecektir.

Konferans kapsamında ayrıca, Turizm Küresel Etik Kuralları Özel Sektör Taahhüdü'nün imza töreni gerçekleştirilecek ve katılımcılar için çeşitli sosyal programlar ve tanıtım etkinlikleri düzenlenecek.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.