Dünya Şefleri İstanbul’da…

Tüm Aşçılar Federasyonu (TAF) tarafından düzenlenen 9. Kıtalar Arası Gastronomi Festivali başlıyor. Organizasyon kapsamında İstanbul 600 yabancı şefi ağırlayacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Dünya Şefleri İstanbul’da…

Geçtiğimiz yıl düzenlenen başarılı organizasyonun ardından Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından “kıtalar arası” unvanı verilen organizasyon kapsamında İstanbul 600 yabancı şefi ağırlayacak.

 

 Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Tüm Aşçılar Federasyonu Başkanı Yalçın Manav, “Bu yıl 9.sunu düzenlediğimiz Kıtalar Arası İstanbul Mutfak Günleri ile yemek kültürünü Türkiye paralelinde globalleştiriyoruz. Tüm İstanbul halkını 17-20 Şubat tarihleri arasında Gastronomi şenliğimize Tüyap’a bekliyoruz. Bu yıl Türk şeflerimizin uluslar arası yarışmalarda jüri olabilmeleri için özel seminerler düzenliyoruz.

 
Türk şeflerinin yıldızı dünyada parlamaya devam ediyor. Birbirinden farklı özel gösterilerin yer aldığı festivalimize herkesi davet ediyorum. Dünyanın bütün lezzetlerinin pişeceği mutfağımızı görmek, dünyada ki siyasi gelişmelerin aksine mutfakta her şeyin dostlukla yürüdüğüne şahit olmak isteyen herkesi 17-20 Şubat arasında Tüyap’a bekliyoruz.  ” dedi.

 

Amerika, Almanya, Azerbeycan, Özbekistan, İsrail ,Hırvatistan,  Kuzey Kıbrıs, Kazakistan, Kore, Malta, Moldova, Nahcivan, Rusya, Polonya, Sırbistan, Arnavutluk, Bulgaristan, İtalya festivale katılan ülkeler. Dünyanın usta şef aşçıları Dünya Aşçılar Birliği önderliğinde Tüm Aşçılar Federasyonu şemsiyesi altında hünerlerini sergileyecek. 19 ve 20  Şubat günlerinde saat 13:00-14:00 arasında Tüm Aşçılar Federasyonu şeflerinden Taylan Karabağ ve Naif Yılmaz canlı showla buzdan heykel yapacak.

 

 72 kategoride ödül verilecek olan organizasyon 20 Şubat akşamı ödül töreni ve veda yemeği ile son bulacak. 9. Kıtalararası Gastronomi Festivali Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Turizm Atölyesi ve Beltur’un destekleri ile gerçekleşiyor.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.